Handbal Luptă în doi pentru titlu în Liga Florilor? Finalistele Supercupei, debut de vis în campionat

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa, finalistele Supercupei României la handbal feminin, au avut parte de un debut de vis în campionat. 



CSM Bucureşti a surclasat-o pe CSM Iaşi 2020 cu scorul de 35-23 (17-10), joi, în Sala Apollo din Capitală, într-un meci din prima etapă a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Emma Friis a marcat 6 goluri pentru tigroaice, Trine Oestergaard Jensen şi Noemi Pasztor, câte 4, etc. Portarul Evelina Maria Louise Eriksson a avut 10 intervenţii.

Lima Julia Borges, cu 8 goluri, şi portarul Anastasja Babovic Vujovic, cu 14 intervenţii, s-au remarcat de la nou-promovată, scrie Agerpres.

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, medaliată cu bronz în campionatul trecut, a dispus de HC Zalău cu 28-20 (13-10), pe teren propriu.

Gnonsiane Niombla a înscris 5 goluri pentru Gloria, Tamires Morena De Araujo Frossard, Greta Kacsor şi Dagmara Nocun, câte 4, etc. Alexia Niţă a marcat 5 goluri pentru echipa oaspete.

Vineri are loc partida SCM Gloria Buzău - CSM Târgu Jiu (Sala Romeo Iamandi - Buzău, 18:00).

Sâmbătă e programat meciul SCM Universitatea Craiova - CSM Slatina (Sala Polivalentă - Craiova, 18:00).

Duminică au loc ultimele jocuri: CS Rapid Bucureşti - CS Măgura Cisnădie (Sala Rapid - Bucureşti, 15:00), CS Minaur Baia Mare - CSM Corona Braşov (Sala Lascăr Pană - Baia Mare, 18:00), SCM Râmnicu Vâlcea - HC Dunărea Brăila (Sala Traian - Râmnicu Vâlcea, 17:30).

CSM Bucureşti va mai juca cu Gloria Bistriţa de cel puţin 4 ori în acest sezon 

"Finala de vineri cu Bistrița a fost doar un prolog. Cele două echipe se vor mai întâlni în sezonul 2024-2025 de cel puțin încă patru ori: de câte două ori în Liga Florilor Mol și în Grupa A din EHF Champions League, dar poate veni bonus și un meci în Cupa României. Gloria a început tare, s-a dus și la două goluri în față, datorită jocului lui Mbengue, So Delgado și Araujo. CSM a revenit, a presat și lupta a continuat umăr la umăr. Timp de 5 minute nu s-a marcat datorită greșelilor din atac, apărărilor agresive și paradelor de senzație ale portarilor Moreschi și Kapitanovic. Ostergaard a ”repornit” tabela egalând la 5, Bistrița a luat iar un avans de două goluri spre finalul primei reprize, dar CSM a apăsat accelerația și Cristina Neagu a înscris spectaculos pentru a intra la vestiare cu un avans minim: 14-13. Echilibrul a continuat și după reluarea jocului, chiar dacă fetele noastre s-au desprins la 19-16, după două contraatacuri finalizate de Omoregie. Gloria a ținut aproape, Moreschi a adunat 15 parade, iar Dindiligan a avut sânge rece pe extrema stângă în două rânduri. Omoregie a mai scuturat o dată plasa în poarta adversă și a pus în vitrina bucureștencelor a 6-a Supercupă a României. Golul lui Mbengue pe final nu a venit decât pentru ca scorul final să reflecte echilibrul din teren: 28-27. Marcatoare CSM București: Neagu 6, Omoregie 6, Pintea 4, Kobylinska 3, Friis 2, Smits 2, Arntzen 2, Dindiligan 2, Ostergaard 1", transmit cei de la CSM Bucureşti pe site-ul oficial.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel