Fotbal Luka Modric nu se retrage curând. Croatul, convocat la echipa națională

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul lui Real Madrid, care va împlini luna viitoare 39 de ani, a fost convocat la echipa națională de fotbal a Croației.



Modric, convocat la echipa națională

Luka Modric, fotbalistul echipei Real Madrid, a fost convocat luni de selecționerul Croației, Zlatko Dalic, pentru meciurile cu Portugalia și Polonia din Liga Națiunilor.

Modric, care luna viitoare va împlini 39 de ani, a pus astfel capăt speculațiilor presei croate despre retragerea sa de la națională după decepția de la EURO 2024, unde „vatreni” nu au trecut de faza grupelor.

Mijlocașul, deținătorul recordului de selecții pentru Croația (178), este printre cei 24 de jucători convocați de Dalic, într-un moment foarte important pentru naționala de la care s-au retras recent doi veterani, fundașul Domagoj Vida și mijlocașul Marcelo Brozovic.

„Liga Națiunilor va fi o platformă bună pentru a crea o echipă care să înceapă anul viitor calificările pentru Cupa Mondială din 2026”, a declarat luni Dalic.

El a subliniat rolul căpitanului Modric ca o „forță pe teren și în afara lui”.

Legenda lui Real Madrid a devenit în această vară, la 38 de ani și 289 de zile, cel mai vârstnic marcator din istoria Campionatului European, cu golul său contra Italiei.

Laureat al Balonului de Aur, de șase ori câștigător al Ligii Campionilor, Modric a fost la un pas să câștige anul trecut primul său trofeu cu selecționata Croației, Liga Națiunilor, însă echipa s-a înclinat în finala cu Spania la lovituri de departajare (4-5).

Adversarele Croației în noua ediție a Ligii Națiunilor sunt Portugalia, Polonia și Scoția. Croația va debuta în această competiției pe 5 septembrie la Lisabona împotriva Portugaliei, iar trei zile mai târziu va primi vizita Poloniei la Osijek.

CITEȘTE ȘI Mircea Lucescu a decis lista preliminară a stranierilor convocați pentru meciurile cu selecționatele Kosovoului și Lituaniei

 

Lista jucătorilor convocați

Portari

Dominik Livakovic (Fenerbahce), Dominik Kotarski (PAOK Salonic), Nediljko Labrovic (Augsburg)

Fundași

Josko Gvardiol (Manchester City), Duje Caleta-Car (Olympique Lyon), Borna Sosa (Torino FC), Josip Stanisic (Bayern Munchen), Josip Sutalo (Ajax Amsterdam), Marin Pongracic (Fiorentina), Martin Erlic (Bologna)

Mijlocași

Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Manchester City), Mario Pasalic (Atalanta), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanusec (Feyenoord Rotterdam), Luka Sucic (Real Sociedad), Kristijan Jakic (Augsburg), Martin Baturina (Dinamo Zagreb), Petar Sucic (Dinamo Zagreb)

Atacanți

Ivan Perisic (Hajduk Split), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Igor Matanovic (Eintracht Frankfurt), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel