Fotbal international Luis Enrique şi Dibu Martinez, siguri că "Mbappe va câştiga multe Baloane de Aur"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Kylian Mbappe va "câştiga multe Baloane de Aur", au spus atât Luis Enrique, antrenorul său, cât şi Dibu Martinez, portarul naţionalei Argentinei. 



Fotbalistul francez Kylian Mbappe "va câştiga multe Baloane de Aur", a declarat joi, înt-o conferinţă de presă, antrenorul său de la Paris Saint-Germain, Luis Enrique, citat de AFP.

Kylian Mbappe a terminat în acest an pe locul 3 în clasamentul Balonului de Aur, după Lionel Messi şi Erling Haaland.

Întrebat ce şanse are atacantul francez să obţină într-o zi această recompensă, Luis Enrique a răspuns: "Ca să câştigi Baloane de Aur, pe lângă ce aduce un jucător la nivel individual - iar Kylian este în top - trebuie să ai trofee cu echipa de club şi cu naţionala."

"Aici (la PSG) încercăm să câştigăm cât mai multe trofee şi sunt sigur că un jucător precum Kylian va cuceri multe Baloane de Aur", a adăugat spaniolul.

Lionel Messi, campion mondial cu Argentina în Qatar, care s-a despărţit în vară de PSG, a obţinut luni seară la Paris al optulea său Balon de Aur, scrie Agerpres.

Şi Martinez, adversarul din finala Campionatului Mondial, este de aceeaşi părere 

Portarul Emiliano "Dibu" Martinez, campion mondial cu selecţionata Argentinei în decembrie 2022, consideră că actualul căpitan al echipei Franţei, Kylian Mbappe, va câştiga "multe Baloane de Aur" pe parcursul carierei sale, după retragerea marilor vedete Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Martinez, care l-a ironizat pe Mbappe după finala Mondialului de anul trecut, câştigată de Argentina la loviturile de departajare în faţa Franţei, a arătat mai mult respect faţă de starul francez într-un interviu acordat cotidianului L'Equipe.

"Toţi francezii ar trebui să fie mândri că au un jucător ca el", a spus argentinianul, care a câştigat luni Trofeul Iaşin, rezervat celui mai bun portar, în cadrul galei Balonului de Aur de la Paris.

"Nu degeaba este considerat unul dintre cei mai buni din lume. Am foarte mult respect pentru el ca jucător şi ca om. Kylian este un exemplu de urmat. Este fenomenal. A câştigat o Cupă Mondială, a disputat finala la următoarea ediţie şi a reuşit un hat-trick. Când Leo (Messi) şi Cristiano (Ronaldo) se vor retrage, Kylian va urma aceeaşi cale ca ei. Va câştiga multe Baloane de Aur", a adăugat goalkeeper-ul echipei engleze Aston Villa.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel