UEFA Euro 2024 Luciano Spaletti cere timp pentru reconstrucţia naţionalei Italiei, după eliminarea de la EURO 2024

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italia a fost eliminată de Elveţia de la EURO2024, scor 2-0, în faza optimilor de finală. 



 Selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti, a revendicat "responsabilitatea" pentru înfrângerea suferită sâmbătă în faţa Elveţiei (0-2), la Berlin, în optimile de finală ale EURO 2024, dar speră să fie menţinut în funcţie pentru a învăţa să-şi cunoască mai bine jucătorii, scrie AFP.

Când un jurnalist italian l-a întrebat de la început, într-o conferinţă de presă, dacă va rămâne selecţioner, Spalletti a răspuns zâmbind: "Este în regulă să întrebaţi, să nu va simţiţi vinovat".

Înfrângerea de sâmbătă "nu schimbă nimic pentru mine, chiar dacă sunt responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. Eu am ales jucătorii, iar acesta este procesul de care am nevoie, să învăţ să-i cunosc mai bine pe jucători", a explicat Spalletti. .

"Nu sunt mulţumit de prestaţia din această seară, dar nici de cea împotriva Spaniei", din meciul pierdut cu 1-0 în faza grupelor, a spus Spalletti. "Sunt parţial mulţumit de celelalte două meciuri", cu Albania (2-1) şi Croaţia (1-1), a continuat el,

"Ne-a lipsit intensitatea pentru a menţine tempo-ul 90 de minute, iar viitorul echipei naţionale va depinde de aportul unor jucători mai fizici", a subliniat selecţionerul.

"Noi am eşuat din cauza felului în care eu am alcătuit echipa şi i-am condus, nu este niciodată vina jucătorilor", a precizat el.

Elveţia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0, sâmbătă, pe Olympiastadion din Berlin.

Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa deţinătoarei trofeului, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel