Fotbal Lucian Burdujan, fostul atacant al Rapidului, dat dispărut de Poliţia Română

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Poliţia Română
Foto Poliţia Română

Lucian Burdujan, fostul atacant al lui Rapid Bucureşti, este dispărut de un an de zile. 



"Burdujan Lucian, în vârstă de 39 ani, a plecat voluntar în noiembrie 2022 de la locuinţa sa, din mun. Piatra Neamţ, jud. Neamţ, şi nu s-a mai întors până în prezent", se arată pe site-ul Poliţiei Române, la categoria Persoane Dispărute.

Tatăl lui Lucian Burdujan, Ioan, a murit pe 9 octombrie 2023, la vârsta de 76 de ani. Bărbatul cânta la orgă pe străzile Romei. 

Familia lui Lucian Burdujan a apelat la o strângere de fonduri pe reţelele de socializare pentru a-l aduce pe acesta acasă, pentru a-l înmormânta. 

În sezonul 2005-2006, Burdujan a făcut parte din lotul Rapidului în dubla din sferturile Cupei UEFA dintre giuleșteni și FCSB, încheiat cu victoria roș-albaștrilor (1-1 în Giulești - 30 martie 2006 - și 0-0 pe Stadionul Național - 6 aprilie 2006).

Tot în acel an, în martie 2006, Burdujan a primit „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă, din partea președintelui României de la acea vreme, Traian Băsescu.

În cariera de fotbalist, Burdujan a evoluat la echipe precum: Ceahlăul, Rapid București, Sporting Vaslui, FCSB, Ch. Odessa, Tavriya, Hoverla Uzhhorod, Hatta, Europa FC, Kalloni și Aiginiakos. S-a retras din activitate în 2017 și s-a stabilit în Piatra Neamț, orașul său natal, scrie Flashscore.

Adrian Porumboiu a vorbit despre Burdujan 

 

"Nu știu nimic de Lucian. N-am mai vorbit de mult, de când a plecat de la Vaslui. Știu că atunci a plecat în Ucraina, dar, în rest, n-am mai vorbit.

Îi doresc numai bine! Un fotbalist foarte bun, de excepție, dar capricios. Nu știu să fi avut vreo problemă. Nu mi-a zis niciodată nimic.

Este o persoană normală, un tip ok, chiar inteligent, dar dintr-o bucată. Nu prea permitea nimănui glume”, a spus Adrian Porumboiu, pentru iAMSport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal





pixel