Echipa nationala Lucescu, despre situația lui Ianis Hagi: „Are un handicap enorm față de ceilalți jucători”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Selecționerul Mircea Lucescu (79 de ani) a vorbit despre dificultățile pe care Ianis Hagi (25 de ani) le întâmpină la echipa de club și despre posibila sa implicare în meciul României împotriva Lituaniei din Liga Națiunilor.



În cadrul unei conferințe de presă susținute alături de Răzvan Marin (28 de ani), Lucescu a subliniat că lipsa de minute jucate la Rangers este un dezavantaj major pentru Ianis, comparativ cu colegii săi de la națională.

„Nu am luat încă o decizie dacă Ianis va fi titular. El are un handicap enorm față de ceilalți, pentru că nu are minute la echipa de club. Totuși, este important că și-a dorit să fie aici și să dea totul pentru echipă. Sperăm să câștigăm meciul, iar această experiență să-i aducă mai multă încredere. Cea mai mare provocare pentru un jucător este să nu joace, dar sper ca prezența la națională să-l motiveze și să-l stimuleze", a declarat Mircea Lucescu.

Ianis Hagi se confruntă cu o situație dificilă la Rangers, unde a pierdut tricoul cu numărul 7 și a fost trimis să se antreneze cu echipa a doua. Antrenorul Philippe Clement (50 de ani) nu pare să aibă intenția de a-l reintegra în prima echipă, iar absența lui Hagi de pe lista UEFA pentru Europa League sugerează că situația sa rămâne incertă.

Deși scoțienii vor disputa opt meciuri în faza grupelor, Ianis nu a fost inclus în lotul echipei pentru competiția europeană. În cazul în care Rangers va progresa în competiție, clubul va putea trimite o nouă listă în iarnă, însă, dacă situația nu se va schimba, Hagi nu va fi luat în calcul nici pentru fazele eliminatorii.

Lotul României pentru Liga Națiunilor 2024/2025

România se pregătește pentru meciurile din Liga Națiunilor, iar selecționerul Mircea Lucescu a anunțat un lot care include atât jucători cu experiență, cât și tineri talentați. Printre cei convocați se numără portarii Florin Niță (Damac), Laurențiu Popescu (Universitatea Craiova) și Ștefan Târnovanu (FCSB), dar și fundași de bază precum Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristi Manea (Rapid) și Radu Drăgușin (Tottenham).

La mijloc, Răzvan Marin (Cagliari), Deian Sorescu (Gaziantep) și Ianis Hagi (Rangers) aduc creativitate, iar în atac, România se bazează pe Denis Alibec (Farul Constanța), George Pușcaș (Bodrum) și Denis Drăguș (Trabzonspor).

Programul României în Liga Națiunilor

România a început deja campania din Liga Națiunilor cu o victorie clară, 3-0, împotriva Kosovo. Urmează meciuri importante, inclusiv duelul cu Lituania de pe 9 septembrie 2024, și partidele împotriva Ciprului și Kosovo.

6 septembrie 2024: Kosovo – România 0-3

9 septembrie 2024: România – Lituania

12 octombrie 2024: Cipru – România

15 octombrie 2024: Lituania – România

15 noiembrie 2024: România – Kosovo

18 noiembrie 2024: România – Cipru

dcsport Team | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel