Fotbal international Lovit în ziua debutului la echipa de club, adolescentul de 15 ani a decedat la spital

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Medicii celor două echipe i-au acordat primul ajutor jucătorului, dar acesta a încetat din viață, duminică, la spital.



A decedat din cauza loviturilor primite, fix în ziua în care a debutat

Moartea unui fotbalist de numai 15 ani, în urma loviturilor primite într-o încăierare care a întrerupt meciul în care evolua, a șocat, luni, Paraguayul, iar autoritățile anchetează cauzele și responsabilii, transmite EFE.

Adolescentul, identificat drept Ismael, debuta în ziua în care a murit la echipa clubului Nacional din orașul San Bernardino. După primele informații, victima a fost atacată de jucători ai echipei rivale, Boqueron FBC din Asuncion, cu puțin timp înainte de fluierul final. Boqueron FBC evoluează în campionatul Under-15 al școlilor de fotbal din Paraguay.

Antrenorul echipei Nacional, Leonardo Vit, a declarat presei că adolescentul, a căzut „inconștient” după ce a primit o lovitură în spate. Ismael a fost lovit „de două-trei ori de alte persoane”, în timp ce era căzut la pământ, a precizat Vit.

Medicii celor două echipe i-au acordat primul ajutor, dar Ismael nu mai respira, iar „pulsul său era slab”. Ulterior, adolescentul a fost transportat la Spitalul San Pablo din Asuncion, iar apoi la Spitalul de Traumatologie, unde a încetat din viață, duminică.

Leonardo Vit a asigurat că agresorul lui Ismael a fost „un jucător al echipei Boqueron”.

Ministerul Public a anunțat că procuroarea Rosa Noguera a deschis o anchetă pentru presupusa infracțiune de omor pentru a determina circumstanțele morții lui Ismael. Noguera a precizat că este suspectat un adolescent de 14 ani, care s-ar fi predat autorităților. Au fost convocați organizatorii turneului, proprietarul bazei sportive, directorii tehnici ai echipelor, jucătorii și părinții lor.

Conform primelor versiuni ale incidentului, în momentul în care a izbucnit altercația „suspectul, care nu participa la meci, a intrat pe teren și a agresat victima”, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel