Superliga Romaniei Liviu Ungurean, primul mesaj după întoarcerea lui Marius Şumudică la Rapid

Data publicării:
Facebook FC Rapid
Facebook FC Rapid

Marius Şumudică este noul antrenor al celor de la FC Rapid. "Şumi" îi ia locul lui Neil Lennon, nord-irlandezul fiind demis după rezultatele neconvingătoare din startul sezonului. 



Liviu Ungurean a reacţionat după ce Şumudică a revenit la Rapid şi cere stabilitate în Giuleşti. 

"Dragi Rapidiști,

Marius Șumudică s-a întors alături de noi într-un moment în care Rapid are nevoie de stabilitate și determinare. Știm cu toții ce înseamnă acest club pentru el, și de aceea, revenirea sa nu este doar o decizie profesională, ci și una de suflet. Cu toții ne dorim să vedem echipa acolo unde îi este locul și avem încredere că, împreună, vom reuși să trecem peste provocările care ne așteaptă.Ne bazăm pe experiența lui și pe dorința sa de a lupta pentru Rapid.

Haideți să fim alături de el și de echipă, așa cum am făcut-o mereu.Hai Rapid! Ahoe!", a scris Liviu Ungurean pe Facebook. 

Marius Şumudică: M-am întors acasă 

"Sunt clipe pe care probabil că le trăieşti rar în viaţă, m-am întors acasă. Am avut o surpriză, pentru am găsit un club foarte bine structurat, cu oameni care îşi fac treaba foarte bine pe fiecare palier şi antrenorul are liniştea de a se ocupa doar de partea tehnică şi de a pregăti echipa astfel încât rezultatele să fie pozitive. Mă bucur. E una dintre cele mai frumoase zile din cariera mea profesională, pentru că ajung la clubul pe care îl iubesc, la care am avut cele mai mari performanţe ca jucător şi nu am ascuns niciodată dorinţa de a performa şi ca antrenor. Îmi doresc din suflet ca rezultatele să vorbească, asta este cel mai important, pentru că de foarte multe ori vorbim mult şi facem puţin. Mulţumesc domnului Şucu şi domnului Angelescu pentru că nu a fost uşor să ţii un club că acesta, este foarte greu. Avem tot ce ne trebuie pentru a face performanţă. Din momentul de faţă rezultatele vor vorbi. Eu vreau să vorbesc mai puţin şi mai mult să vorbesc pe teren. E un timp foarte scurt, dar nu trebuie să ne găsim alibiuri, trebuie să scoatem maximum până la cele două meciuri ale echipei naţionale. Trebuie să ne cunoaştem mai bine şi să ne punem la punct partea fizică", a declarat Şumudică.

Tehnicianul a precizat că are ca obiectiv în primă fază calificarea în play-off-ul Superligii, după care ţinta se va schimba.

"Este o senzaţie unică, ca atunci când te întorci după o perioadă lungă când lucrezi în străinătate şi te întorci, te simţi bine alături de cei cu care lucrezi. Trebuie să înţeleagă toată lumea că suntem un tot unitar, singur nu poţi să răzbaţi. Ultimii şapte ani eu am activat în străinătate, cu excepţia celor câteva etape de la CFR Cluj. Am găsit un club bine organizat, nu mai există scuze nici din partea staffului, nici din partea jucătorilor. Trebuie să existe o ascensiune şi asta pică pe umerii mei. Cu siguranţă îl veţi vedea pe acelaşi Şumudică în sensul de agresivitate, de motivaţie, de ceea ce înseamnă relaţia cu jucătorii şi sper ca într-un final rezultatele să fie pe măsură. În privinţa obiectivului, l-am stabilit împreună cu acţionarul principal. Obiectivul meu este calificarea echipei în play-off-ul competiţiei, să fim între primele şase, după care vom vedea. În opinia mea, pentru că am această experienţă, în momentul în care începe play-off-ul este un alt campionat. Mai avem 24 de jocuri din care trebuie să scoatem maximum, pentru ca la finalul acestui calup să ne aflăm între primele şase. După care putem vorbi despre noul obiectiv", a declarat acesta.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel