Superliga Romaniei Liviu Ciobotariu vrea victoria cu Rapid. Dezamăgire după ultimele două egaluri. Botoşani a înscris 5 goluri, dar a luat tot atâtea

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la FC Botoşani, le-a pus gând rău celor de la Rapid. Acesta vrea victoria moldovenilor în etapa a XII-a contra giuleştenilor. Ciobotariu a explicat şi de ce a fost adus Giannis Anestis la echipă. 



"Ne aşteaptă o partidă dificilă, pentru că întâlnim un adversar foarte puternic. Rapid este o echipă care şi-a propus ca obiectiv câştigarea campionatului şi au toate motivele să se gândească la acest lucru. Au luat un antrenor foarte bun, Marius Şumudică, pe care îl apreciez foarte mult pentru stilul lui de joc. Are mare experienţă. Au o echipă în care au investit mult, au adus jucători importanţi pe sume importante. Aşa că ne aşteaptă o partidă grea. 

Venim după două jocuri reuşite, în care am reuşit să facem spectacol, între ghilimele. Am marcat 5 goluri, dar am şi încasat 5 din păcate. Aceste două egaluri nu ne ajută foarte mult în situaţia în care suntem noi în clasament. Dar jocul ne dă speranţe că putem mai mult. Dacă spectacolul l-am garantat, între ghilimele, rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Am pierdut puncte importante şi acasă cu Buzăul, şi la Dinamo, unde puteam câştiga pe final. Dar important e că am avut o evoluţie solidă, am arătat că putem juca fotbal, că ajungem la poartă, înscriem goluri, dar trebuie să fim mult mai responsabili în ceea ce înseamnă faza defensivă. 

Jucăm acasă, vrem să oferim spectacol fotbalistic oamenilor care vin la stadion. Sper să fie stadionul plin, să ne încurajeze, să fie alături de noi. Pentru noi este foarte important să reuşim să câştigăm acest joc, pentru că nu ne-am mai bucurat de foarte mult timp, de la meciul cu UTA. A trecut o perioadă lungă şi jucătorii, noi cei din staff, conducerea, ne dorim foarte mult acest lucru, ca duminică să terminăm cu o evoluţie foarte bună şi cu o victorie. Nu va fi uşor, pentru că şi Rapidul vine după un rezultat de egalitate acasă cu Oţelul, şi vor veni foarte motivaţi aici", a declarat Liviu Ciobotariu la conferinţa de presă. 

Apărarea, cea mai mare problemă la FC Botoşani. De ce a fost adus Giannis Anestis

"Am lucrat foarte mult pe organizarea defensivă de când am venit aici. Din păcate, au fost multe greşeli personale care ne-au costat mult. Nu dau vina pe unul sau pe altul, dar trebuie să muncim mult mai mult. La noi, din păcate, au fost greşeli individuale care ne-au costat puncte preţioase. Puteam avea lejer încă 4 puncte în clasament. Dar suntem o familie, un grup unit, mergem împreună şi sunt convins că se vor remedia problemele. 

Legat de schimbări, în funcţie de randamentul avut de jucători în etapa trecută, e posibil să intervină modificări. Giannis Anestis este ok. Aş vrea să fac o completare aici. L-am adus pentru că Luka Kukic s-a accidentat, e o accidentare destul de gravă. Va sta cel puţin 3 luni de zile, aveam nevoie de o completare pe acest post. Este un portar cu mare experienţă, a apărat la nivel mare şi atunci aveam nevoie de el, mai ales în perioada în care îl avem doar pe Edy Pap şi pe portarul nostru de la juniori. Mie îmi place mult de el, este un portar de calitate, doar că e copil şi e foarte greu să îl expunem în meciurile astea grele. Dar îi va veni şi lui rândul, îmi place cum se antrenează, are personalitate, va fi un portar de mare viitor. 

Nu m-am decis dacă va fi titular Giannis în meciul cu Rapid, mai avem trei zile. Sâmbătă cred că voi decide cu cine voi începe în poartă. La partea fizică e o problemă, el nu a mai apărat de 3-4 luni. Am avut o discuţie, el s-a antrenat, dar ştiţi că jocurile, chiar şi amicale, sunt cele mai importante", a mai spus Liviu Ciobotariu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel