Superliga Romaniei Liviu Ciobotariu: Sunt trist şi dezamăgit. Am avut cornere bătute slab, momente când puteam şuta şi am pasat în lateral. Trebuie să schimbăm teama de a juca

Data publicării:
Facebook FC Botoşani
Facebook FC Botoşani

FC Botoşani a pierdut din nou în campionat, 0-2 cu Petrolul Ploieşti, după ce etapa trecută cedase la Cluj, cu CFR, scor 0-3. 



"Vreau să spun că sunt foarte supărat şi dezamăgit, pentru că jocul a fost unul destul de bun de partea noastră. Şi în prima şi în a doua repriză. Adversarul nu ne-a creat mari probleme, dar supărarea mea este că am jucat doar 85-87 de minute. Trebuia să fim mai atenţi la faza defensivă, la golul pe care l-am primit în minutul 90+4. Nu e ok. Nu reuşeam să câştigăm, dar luam un punct. 

Îmi pare foarte rău de oamenii care au venit la stadion, ne-au încurajat tot timpul, au crezut în rezultat. Sunt trist şi dezamăgit, pentru că jocul, să zic aşa, chiar dacă nu am marcat, ducea spre un 0-0. Poate nu ar fi fost mulţumitor pentru noi, dar era un punct în clasament. Aşa am pierdut şi din moral, e a doua înfrângere consecutivă în campionat. Va trebui să caut soluţii, pentru că persistăm în nişte greşeli pe care eu nu le accept. Fiecare jucător trebuie să înţeleagă că nu e titular de bază la această echipă. Avem un lot de 24-25 de jucători, în care fiecare va avea şansa lui. Sunt dezamăgit de rezultat şi de faptul că nu am ştiut să gestionăm ultima parte a jocului. Am avut multe cornere executate slab. Noi, care avem ca punct forte şi fazele fixe. Mă întorc la meciul cu UTA, adversarul ne-a creat mult mai multe probleme şi am câştigat, atunci am gestionat bine faza defensivă. Acum am controlat jocul şi am luat gol în minutul 90+4 pe o greşeală copilărească. 

Nu vorbesc cu jucătorii la cald. Dar vom face o analiză serioasă, vom vedea greşelile pe care le-am făcut. Pentru că şi pe fază ofensivă am interpretat greşit anumite lucruri. Am avut momente când puteam şuta şi am pasat în lateral, am avut momente când trebuia să ţinem mingea prin atacant, prin interi, şi nu s-a întâmplat asta. Când joci pe atacant, el trebuie să aibă responsabilitate, să ţină de minge, să vină în gura porţii, să marcheze. Trebuie remediate lucrurile astea. Ştiu că există dezamăgire din partea tuturor. Trebuie să schimbăm un pic comportamentul şi teama asta de a juca, de a şuta la poartă. Eu le-am spus jucătorilor că s-a terminat ce a fost anul trecut. Ca să nu mai ajungem acolo, trebuie să câştigăm jocurile. Şi pentru asta, trebuie să jucăm fotbal. Avem mult de muncă. Nu mi-am pierdut încrederea în echipă, mergem în continuare, trebuie să ne pregătim foarte bine, avem două săptămâni la dispoziţie să pregătim meciul de la Sepsi", a declarat Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la FC Botoşani. 

Petrolul Ploieşti a învins-o in extremis pe FC Botoşani, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, în deplasare, într-un meci din etapa a 8-a Superligii de fotbal.

Petrolul s-a impus prin două goluri marcate în minutele adiţionale. Mihnea Rădulescu a înscris din pasa lui Fabricio Baiano (90+4), iar Gheorghe Grozav după ce a recuperat o minge în careul advers, în faţa lui Patricio Matricardi (90+6).

Fiecare echipă a avut câte un gol anulat, oaspeţii la reuşita lui Alexandru Tudorie (29), iar FC Botoşani la cea a lui Adrian Chică-Roşă (63).

Petrolul a avut o bară, prin Ricardinho (45+2).

Petrolul e neînvinsă de şase etape, în care are trei victorii şi trei egaluri, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel