Superliga Romaniei Liviu Ciobotariu îi răspunde lui Mircea Rednic. "Când pierzi, e normal să fii frustrat şi să cauţi tot felul de scuze"

Data publicării:
Facebook FC Botoşani
Facebook FC Botoşani

Mircea Rednic a dat de înţeles la finalul partidei dintre FC Botoşani şi UTA Arad, scor 1-0, că elevii săi ar fi meritat victoria şi că nici măcar un rezultat de egalitate nu ar fi echitabil, la cum s-a jucat. Liviu Ciobotariu nu a rămas dator. 



"La cum s-a jucat, nu am fi meritat să pierdem. În prima repriză am avut trei situații de superioritate. În loc să dăm ultima pasă am dat șutată sau în spate.

Când ai patru situații clare în repriza a doua și nu dai gol, nu ai cum să ai pretenții să câștigi. Ei nu au avut situații clare. Noi degeaba am avut posesie, am dominat jocul. Nu am reușit să înscriem.

Luăm gol din fază fixă. Nu ai voie! Jucătorii mei cu experiență și-au pierdut oamenii, și Râpă și Benga. Dar ca joc nu am ce să le reproșez.

La ce ocazii am avut nu pot să zic de un rezultat de egalitate. La ce ocazii am avut nu am cum să mă mulțumesc cu un egal”, a declarat Mircea Rednic la finalul meciului.

Liviu Ciobotariu nu a rămas dator. "Când pierzi, e normal să fii frustrat"

"În primul rând, mă bucur că am reuşit să câştigăm. Îmi felicit jucătorii, au avut spirit, au crezut în rezultat. Ca şi joc, din punctul meu de vedere, a fost echilibrat, cu multe situaţii de a marca. Am spus înaitnea jocului că îmi doresc să oferim un spectacol fotbalistic oamenilor care vin la stadion şi cred că am reuşit prin situaţiile de a marca. Şi adversarul şi-a creat ocazii, aşa e la fotbal. A fost un meci frumos, deschis, de la o poartă la cealaltă. Aveam nevoie de cele trei puncte. Mă bucur că a venit lumea la stadion, că ne-a încurajat, că au fost pozitiv. 

Joc greu. cu o echipă solidă, bună a campionatului. Ştiam că UTA Arad este o echipă puternică, dar şi noi am făcut un joc destul de bun. Este al treilea meci al meu ca antrenor aici. Uşor, uşor, sper ca lucrurile să intre în normal. Au fost şi momente mai puţin bune sau interpretate mai puţin bine de fotbaliştii noştri. Nu este uşor, pentru că trecerea de la un sistem la alt sistem nu se învaţă într-o săptămână, două, trei. Trebuie timp, dar facem progrese. Sunt mulţumit în mare parte de joc, i-am felicitat pe băieţi în vestiar. 

Chiar vorbeam cu ei înainte de meci şi le-am spus că ar trebui să scăpăm de ultimul loc în clasament. Sezonul trecut s-au tot uitat la el şi nu e confortabil. Una e să fii la mijlocul clasamentului, chiar dacă e prematur, alta e să fii pe ultimul loc. Nu e confortabil, nu îţi dă moral bun. Mă bucur că am ieşit din acea zonă, chiar şi pentru o etapă. 

Este clar că de săptămâna viitoare ne vom concentra pe ce avem de făcut la meciul cu CFR Cluj. Este o echipă puternică, ne reprezintă foarte bine şi în competiţiile internaţionale. Mergem cu un moral bun acolo. 

Fiecare antrenor are stilul lui, filozofia lui de joc. Ce a fost înainte cu siguranţă nu a fost greşit, pentru că echipa a avut evoluţii ok, s-a salvat de la retrogradare. Deci un mare merit are şi antrenorul. Dar eu am alt stil de joc. Îmi place mult jocul de pase, să pasăm între linii, să riscăm. Fiecare antrenor are stilul  lui de joc. Mie îmi place să jucăm pe atac, mai ales acasă, iar lumea care vine la stadion să plece mulţumită. 

Legat de ce a spus Mircea Rednic, fiecare vede în felul lui. Jocul a fost foarte echilibrat, dar am avut 2 bare, am avut ocazia lui Matricardi singur cu poarta goală, am avut şutul lui Florescu. Înţeleg toţi antrenorii. Când pierzi, eşti frustrat şi începi să cauţi... Dar dânsul este un antrenor cu mare experienţă. Campionatul nostru are nevoie de Mircea Rednic. Mie îmi place mult stilul său, şi are experienţă mare. Când pierzi un joc, e clar că vrei să găseşti multe lucruri", a declarat antrenorul botoşănenilor. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel