Fotbal Benfica Lisabona - Olympique Marseille, fără suporteri francezi în tribune? Decizia luată de clubul portughez

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Benfica Lisabona a anunțat anularea biletelor achiziționate de către fanii echipei franceze, din sfertul de finală al Europa League.



Acces interzis suporterilor 

Clubul portughez de fotbal Benfica Lisabona a anunțat, marți seara, că a anulat biletele vândute suporterilor echipei franceze Olympique Marseille, pentru meciul din prima manșă a sferturilor de finală ale competiției Europa League, afirmând că a reacționat astfel la interdicția de deplasare impusă propriilor fani de către autoritățile franceze, informează AFP.

„Benfica a fost notificată oficial în această după-amiază de către autoritățile franceze cu privire la decizia de a interzice prezența suporterilor Benficăi la Marsilia, pentru manșa secundă a sferturilor de finală din Europa League”, a indicat clubul lusitan într-un comunicat, în timp ce suporterii lui Olympique Marseille au sosit încă de marți la Lisabona.

După un nou schimb cu autoritățile portugheze privind prezența suporterilor lui OM la Lisabona, Benfica a decis, fiind „confruntată cu această atmosferă de potențial risc de insecuritate”, să anuleze biletele care le fuseseră deja vândute.

Clubul de la Lisabona le-a cerut, așadar, suporterilor lui OM să nu călătorească în Portugalia și le-a cerut propriilor fani să nu facă deplasarea la Marsilia.

Clubul portughez „regretă profund decizia autorităților franceze, comunicată abia astăzi (marți) și care pune sub semnul întrebării spiritul competițiilor europene, privându-i de prezența suporterilor, însăși esența fotbalului”.

Olympique Marseille a estimat, prin intermediul unui comunicat de presă, „că un rezultat favorabil este încă posibil” și a subliniat că „va continua, așa cum este cazul de câteva zile, să facă tot posibilul în interesul suporterilor săi, pentru ca aceștia să poată asista la meciul de joi, de la Lisabona”.

Cele doua cluburi au difuzat, duminică, un comunicat comun pentru a le cere autorităților din cele două țări să permită deplasarea suporterilor lor, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel