Fotbal Liga 2, pregătită să înceapă. Ce echipe iau startul în noul sezon

Data actualizării: | Data publicării:
Federația Română de Fotbal
Federația Română de Fotbal

Noul sezon al ligii secunde de fotbal a României începe sâmbătă, 3 august, 22 de echipe debutând în stagiunea 2024/2025.



În sezonul 2024/2025 al competiției Liga 2 vor evolua 22 de echipe. Noul sezon este programat să înceapă pe 3 august 2024 și să se încheie în mai 2025.

Cu FC Voluntari și FC U Craiova retrogradate din primul eșalon plus șase formații promovate din Liga 3, seria din acest sezon al Ligii 2 Casa Pariurilor ajunge la un format extins, cu 22 de competitoare, și se anunță spectacol total cu miză uriașă, transmite FRF.


Cel mai titrat antrenor, fost atacant la Inter Milano 

Marco Veronese, antrenorul celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, are cea mai importantă carieră ca fotbalist dintre antrenorii din Liga 2. El a jucat la Internazzionale Milano, Chievo, Modena, Spezia, Venezia și Cesena în carieră. 


9 antrenori din Liga 2 au 46 de trofee împreună 

Ianis Zicu este cel mai titrat dintre ei, cu 9 trofee cucerite ca fotbalist. Acesta are în palmares două titluri, cinci cupe și două supercupe, cucerite cu Dinamo, Rapid, ȚSKA Sofia și Pohang Steelers. 

Claudiu Niculescu, fostul atacant al lui Dinamo, actual antrenor la FC Voluntari, are șapte trofee în vitrină și este la egalitate cu Robert Ilyes, de la Csikszereda. Niculescu are trei titluri, trei cupe și o supercupă, toate cucerite cu Dinamo, în timp ce Ilyes are două titluri, trei cupe și două supercupe, cucerite cu Rapid și Khazar Lankaran. 

Nicolae Dică a cucerit în carieră șase trofee. Antrenorul de pe banca lui FC Argeș a cucerit trei titluri, două cupe și o supercupă ca jucător, cu Steaua și CFR Cluj. 

Flavius Stoican, antrenorul celor de la CSM Reșița, are două titluri, două cupe și o supercupă, cucerite cu Dinamo și șahtior Donetk, în timp ce Costin Lazăr, antrenorul lui Muscelul, și Constantin Schumacher, de la șelimbăr, au câte patru trofee cucerite. 

Daniel Oprița, antrenorul lui CSA Steaua are și el trei trofee în palmares, două titluri și o supercupă, toate obținute cu Steaua București. 

Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul Hunedoara, a cucerit o cupă a României ca jucător la Steaua București, dar are și o cupă a României ca antrenor al Corvinului, obținută chiar în sezonul precedent, în finala cu Oțelul Galați. 

 

Programul meciurilor din etapa 1 al Ligii 2, sezon 2024-2025:

- sâmbătă, 3 august 2024, ora 11:00

CSC Dumbrăvița – Metalul Buzău

CSM Focșani – AFC Câmpulung Muscel

CSM Slatina – FC Voluntari

Concordia Chiajna – CS Afumați

CS Mioveni – Unirea Ungheni

Metaloglobus București – Chindia Târgoviște

- sâmbătă, 3 august 2024, ora 18:00

FC Bihor Oradea – Viitorul Pandurii Târgu Jiu

- duminică, 4 august 2024, ora 17:00

FK Miercurea Ciuc – Ceahlăul Piatra Neamț

- marți, 6 august 2024, ora 18:30

ACSM Reșița – FCU Craiova

- marți, 6 august 2024, ora 21:00

Steaua București – Campionii FC Argeș

*amânat pentru o dată încă nestabilită: Corvinul Hunedoara – CSC Șelimbăr

Programul complet al sezonului 2024/2025 al Ligii 2 poate fi accesat AICI.

Meciul dintre FC Bihor Oradea și Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost mutat la o altă oră decât cea programată inițial, el urmând să se desfășoare tot sâmbătă, 3 august. Partida a fost programată la ora 18:00, după cum informa, marți, 30 iulie, clubul de fotbal FC Bihor Oradea.

„Meciul de debut al echipei noastre în sezonul 2024-2025 a campionatului Ligii a 2-a va începe sâmbătă, 3 august, de la ora 18 și nu de la ora 11, cum a fost anunțat inițial.

Clubul FC Bihor a fost anunțat azi de această modificare orară. Astfel, așteptăm suporterii noștri alături de echipa noastră într-un număr cât mai mare sâmbătă, de la ora 18, în jocul de la Stadionul Iuliu Bodola, în compania celor de la Viitorul Pandurii Tg.
Jiu.

Biletele de intrare pe stadion pentru spectatori pentru meciul de sâmbătă vor fi puse în vânzare de miercuri. Acestea vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete a Stadionului Iuliu Bodola, miercuri între orele 15-18, vineri între orele 9-11 și 15-18, dar și sâmbătă, în ziua jocului”, a comunicat formația bihoreană, pe pagina oficială de Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel