Superliga Romaniei Laszlo Dioszegi a decis să îi plătească în continuare salariul lui Cosmin Matei, chiar dacă fotbalistul e suspendat pentru dopaj

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cosmin Matei a fost suspendat 6 luni pentru dopaj, însă nu va rămâne fără salariul de la Sepsi OSK. Decizia a fost anunţată de patronul echipei, Laszlo Dioszegi. 



Cosmin Matei a fost depistat pozitiv la o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină, care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care ”se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”. 

"Mi s-a reproşat în faţa Comisiei că nu am analizat suplimentul respectiv înainte de a-l consuma. Am explicat şi au văzut şi dânşii că analiza pentru toate substanţele din lista interzisă ajunge la câteva mii de euro.

Şi chiar şi aşa, dacă ţi se confirmă că un supliment nu este contaminat cu nicio substanţă din lista interzisă, la următoarea dată când cumperi, te poţi trezi că ai nimerit un lot contaminat. Probabil trebuia să fac o analiză de 2.000 de euro la fiecare achiziţie a energizantului de 150 lei. Asta este absurd şi nu înţeleg cum pot fi găsit eu vinovat.

Este efectiv ceva de care nu poţi să te păzeşti. În plus, am demonstrat cu datele tehnice de la meciuri, că nu a existat nicio îmbunătăţire a performanţelor mele fizice, atunci când am consumat acel energizant,  a spus Matei, notează Agerpres. 

Aşteptăm motivarea deciziei ca să înţelegem cum au văzut dânşii lucrurile. Nu pot accepta sub nicio formă această suspendare de 6 luni, chiar dacă ea înseamnă, în limbaj popular, 'vinovăţie, dar foarte puţină'. Eu sunt vinovat că am avut ghinion. Am văzut şi alţi sportivi în situaţia mea şi marea majoritate suferim de acelaşi lucru, de nenoroc.

În momentul de faţă avocaţii mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii şi luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluţioneze mai repede procedura apelui şi mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc", a declarat Cosmin Matei după aflarea deciziei.

Laszlo Dioszegi îi plăteşte în continuare salariul 

”În aceste momente Matei are unele probleme și nu vrem să îi facem și noi alte probleme în plus. Anunț pe acestă cale opinia publică că noi cei de la Sepsi suntem alături de Cosmin Matei și îi vom plăti salariul și pe perioada suspendării. Nu se pune problema de reziliere a contractului. Noi nu ne abandonăm jucătorii la greu. Considerăm că tot ceea ce s-a întâmplat nu a fost ceva voit, deci nu din cauza lui.

A fost ceva fără ca el să știe. Și oricum, nu am înțeles de ce decizia a fost tergiversată atât de mult. Din păcate el nu se mai poate antrena cu noi, dar o va face separat, iar noi suntem alături de el. Sunt convins că la apel o poate rezolva”, a spus Laszlo Dioszegi, potrivit prosport.ro.

Bernd Storck regretă absenţa lui Matei 

”Este regretabil că drepturile de joc ale lui Cosmin Matei au fost suspendate pentru șase luni, dar sperăm până în ultimul moment că va putea juca după apel. Din punctul meu de vedere, nu este vinovat.

A luat un produs contaminat. A demonstrat alături de avocații săi acest lucru. A fost ceva contaminat. Nu l-a consumat pentru a se dopa. Acum va sta șase luni pe bară.

Este dificil atât pentru mine, cât și pentru colegii lui și club. Este foarte dezamăgit. Șase luni fără fotbal sunt...

Are 32 de ani și nu este ușor. După șase luni să joci din nou nu este ușor. Suntem alături de el și îl vom susține.”, a spus Bernd Storck în conferința de presă dinaintea meciului cu Rapid.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel