Liga Campionilor Lars Friis, antrenorul de la Sparta Praga, a criticat gazonul din Ghencea. "Nu e de nivelul Ligii Campionilor"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Gazonul stadionului Steaua a fost în stare proastă la meciul dintre FCSB şi Sparta Prega, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Antrenorul cehilor, Lars Friis, a criticat starea suprafeţei de joc după meciul câştigat de elevii săi. 



Antrenorul echipei de fotbal Sparta Praga, Lars Friis, a declarat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, că victoria cu FCSB şi calificarea în turul următor al Ligii Campionilor au fost decise de calitatea jucătorilor săi.

"Sunt mândru de băieţi. Sunt foarte fericit de modul în care am jucat în prima parte, de faptul că am presat, pentru că nu e uşor să joci aici, pe un stadion mare, cu mulţi spectatori. Calitatea noastră a fost cea care a decis meciul şi calificarea astăzi. În special în prima repriză", a afirmat el.

Tehnicianul danez a pus repriza secundă mai slabă făcută de formaţia sa pe seama căldurii de la nivelul gazonului.

"A fost foarte cald astăzi. În prima repriză am reuşit să punem în practică exact planul făcut, dar în repriza a doua căldura a mai mare şi nivelul nostru a scăzut foarte mult. Jocul nostru a fost încet, dar ne-am apărat foarte bine. Fundaşii au avut evoluţii foarte bune astăzi, toţi trei. Căldura nu este o scuză pentru jocul nostru din repriza secundă, însă poate fi un motiv. Apoi terenul a fost prost, dovadă că jocul nu a fost unul spectaculos... cu siguranţă nu este un gazon de Champions League pe acest stadion", a adăugat Lars Friis.

FCSB a fost eliminată din Liga Campionilor la fotbal de echipa cehă Sparta Praga, care s-a impus cu scorul de 3-2 (3-0), marţi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în manşa secundă din turul al treilea preliminar.

Campioana României va continua în play-off-ul Europa League, în care va înfrunta formaţia austriacă LASK Linz. FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 22 august, iar manşa secundă la Bucureşti, pe 29 august.

FCSB are prezenţa asigurată în grupele Conference League dacă va fi eliminată de LASK, conform Agerpres.

Mihai Lixandru a spus unde s-a făcut diferenţa 

"În prima parte a fost un joc execrabil din partea noastră, cu gol din corner. Am încercat după pauză să revenim, dar nu s-a mai putut. Acum trebuie să ne ridicăm, să stăm cu capul sus şi să ne concentrăm pentru play-off-ul din Europa League. Nu ar fi fost o minune să ne calificăm, dar era foarte greu, eram aproape, zic eu, dar nu s-a întâmplat. Când iei gol în minutul 10 datele problemei se schimbă şi după aia nu ne-a mai ieşit nimic. Ştim însă că am făcut totul până la final şi asta este, mergem în play-off-ul pentru Europa League", a declarat Lixandru.

"Nu am fost surprinşi de nimic, ei au dat un gol din corner în minutul 10, apoi noi am încercat să ieşim la joc noi, am încercat să ne deschidem, am stat bine şi veneau pe mingea a doua... A fost jocul lor, care le-a convenit, ei să conducă şi noi să ne desfacem. Eram conştienţi de importanţa jocului, dar se întâmplă. În opinia mea am arătat că suntem caractere şi că avem atitudine în repriza a doua. Nu plecăm favoriţi în play-off pentru Europa League, trebuie să-i analizăm, dar trebuie neapărat să intrăm în sezonul acesta în Europa League", a mai spus Lixandru.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel