Gimnastică Larisa Iordache, recomandări pentru Ana Bărbosu și Sabrina Voinea: „În locul lor, aș fi luat-o ca pe o experiență”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fosta gimnastă Larisa Iordache, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, a mărturisit ceea ce ar fi făcut în locul Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea, după finala exercițiului la sol de la JO 2024.



Larisa Iordache a reușit să cucerească nu mai puțin de 16 medalii la Campionatele Europene, dintre care șapte de aur, șapte de argint și două de bronz. Fosta gimnastă a discutat despre scandalul în care au fost implicate gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea.

„În momentul în care mai am o astfel de experiență, să arăt lumii cât de bună sunt eu, să fiu perfectă”

Întrebată ce le-ar recomanda gimnastelor din țara noastră care au fost protagonistele controversei ce a luat mari proporții la concursul de gimnastică artistică, în cadrul probei la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, Larisa Iordache a declarat că sportivele ar trebui să își ia o perioadă de repaus, ca mai apoi să revină la antrenamente și să își arate potențialul în cadrul următoarelor competiții.

„Depinde cât de mult o iei personal... Dacă o iei în acest mod, e destul de greu de dus, pentru că a fost o nebunie totală această situație. Ce aș face eu în locul lor? Cred că aș lua partea bună a lucrurilor. Dacă medalia ar fi revenit pentru mine, cu siguranță m-aș fi bucurat și mi-aș dori alte medalii.

Dacă n-ar fi venit la mine medalia, aș fi luat-o ca pe o experiență, ca pe un exemplu de viață care să îmi ofere mie mai multă putere, mai mult echilibru pentru a mă putea antrena mult mai mult. Ca în momentul în care mai am o astfel de experiență, să arăt lumii cât de bună sunt eu, să fiu perfectă!

Asta le-aș recomanda fetelor: să se liniștească, să o ia ca pe o experiență și să își găsească echilibrul emoțional și liniștea psihică, pentru a se întoarce în sala de antrenament mult mai puternice și să își ofere, încă o dată, oportunitatea de a arăta cât de bune sunt.” , a spus Larisa Iordache.

„Foarte mulți copii, adolescenți se lasă influențați de ispite, de lucrurile de pe margine”

De asemenea, campioana a pus în evidență și parcursul sportivilor români care au cucerit medalii olimpice la JO 2024, ea vorbind și despre cei care au fost aproape de podium. Fosta gimnastă a mai discutat și despre David Popovici, ambii fiind legitimați la clubul CS Dinamo.

„E fascinant că David poate să facă aceste lucruri, e un om deosebit. Cu toții am văzut acest lucru. Eu mă bucur foarte tare că el oferă un exemplu foarte bun în rândul copiilor și adulților, pentru că avem nevoie de astfel de modele. Ei știu să facă diferența între Mi-am propus acest lucru și Reușesc să fac acest lucru.

Ține foarte mult de caracter, să poți să îți împlinești obiectivul. E fascinant ce se întâmplă. E fabulos că poate să își impună o astfel de rigoare în viață și să fie atent la ce își dorește. Pentru că foarte mulți copii, adolescenți se lasă influențați de ispite, de lucrurile de pe margine.

Indiferent dacă lumea a spus în stânga - în dreapta - că se vor lua medalii sau că nu, sportivii și-au văzut de treaba lor. Eu fiind în lumea sportului și în sala de antrenament, am simțit acest lucru. Sportivii muncesc foarte mult zilnic și asta a contat la aducerea acestor medalii. E o bucurie sa afli că sportivii care erau cu potențial erau foarte aproape sau chiar au câștigat medalia mult dorită.”, a mai declarat fosta gimnastă, în podcastul moderat de Romeo Chiriac, Business Philosophy

În urma deciziei definitive a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, gimnasta Ana-Maria Bărbosu primește medalia de bronz în concursul de la sol, după ce contestația realizată în timpul finalei de către americanca Jordan Chiles a fost anulată. Astfel, podiumul ultimului act le are în componență pe brazilianca Rebeca Andrade (14,166), americanca Simone Biles (14,133) și Ana-Maria Bărbosu, cu nota 13,700. Sabrina Maneca-Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, în timp ce americanca Jordan Chiles rămâne pe locul 5, cu 13,666, nota inițială (13,766 - nota după contestația anulată).

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel