Fotbal international Kylian Mbappe, în culmea fericirii la primul gol pentru Real Madrid: „Cine spune Real Madrid, spune trofee”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorul francez a debutat cu dreptul în tricoul madrilenilor, marcând cel de-al doilea gol al partidei, la prima sa apariție în echipa celor de la Real Madrid.



Mbappe nu are limită: ar da 50 de goluri pentru Real Madrid

Jucătorul francez Kylian Mbappe s-a declarat „foarte fericit” după debutul său cu gol la echipa Real Madrid, în Supercupa Europei la fotbal, câștigată de echipa spaniolă cu scorul de 2-0 în fața formației italiene Atalanta Bergamo, miercuri seară, la Varșovia.

„Este extraordinar să începi cu un titlu, când toată lumea știe ce înseamnă pentru mine doar să joc pentru acest club. Este incredibil, atmosfera a fost magică. Cine spune Real Madrid, spune trofee. Trebuie să câștigi aici, așa că este foarte important ca la primul meci să câștigi un titlu. Pentru un jucător ca mine este important să fiu decisiv imediat, așa că sunt foarte fericit, chiar dacă sunt mereu lucruri de îmbunătățit și sunt conștient de asta”, a declarat Mbappe pentru Canal Plus, la finalul jocului.

„A fost o seară grozavă, așteptam de mult acest moment. Să joci cu acest tricou, cu această emblemă, pentru acești suporteri, este un cadou pentru mine”, a mai spus fotbalistul în vârstă de 25 de ani, pentru postul spaniol Movistar.



„Suntem la Real Madrid, nu avem limită, dacă pot înscrie 50 de goluri, atunci 50 o să înscriu, dar cel mai important este să câștigăm și să ne perfecționăm ca echipă, pentru că vom câștiga ca echipă”, a adăugat atacantul francez când a fost întrebat dacă își propune să marcheze 50 de goluri în acest sezon.

De asemenea, și antrenorul madrilenilor, italianul Carlo Ancelotti, a declarat că este „o onoare și un privilegiu” să o antreneze pe Real Madrid, echipă cu care a cucerit al 14-lea trofeu.

„Sunt foarte fericit. Este o onoare și un privilegiu pentru mine să antrenez această echipă. Lucrurile au mers bine și astăzi. Meciul a fost dificil în prima repriză, pentru că Atalanta ne-a pus probleme, a fost foarte puternică în dueluri. Când jocul s-a deschis puțin, s-a văzut calitatea diferită pe care o avem. Nu a fost un meci ușor, Atalanta a jucat foarte bine, din punctul meu de vedere”, a spus Ancelotti la conferința de presă susținută la finalul meciului.

CITEȘTE ȘI Vinicius Junior s-a hotărât în privința ofertei de 1 miliard de euro

Real Madrid, pentru a șasea oară campioană a Supercupei Europei. Kylian Mbappe debutează cu gol în tricoul madrilenilor

Referitor la debutul francezului Kylian Mbappe, tehnicianul a precizat: „Are o calitate enormă. A lucrat bine, a combinat, a lucrat la nivel defensiv ca și ceilalți. Vini, Bellingham, Rorygo au contribuit și ei foarte mult... Echipa a avut o evoluție foarte bună în repriza secundă”.

Ancelotti a subliniat că l-a felicitat pe omologul său Gian Piero Gasperini, antrenorul Atalantei, pentru că elevii săi au făcut un meci foarte bun și au amenințat poarta campioanei Europei, în special în prima repriză.



În ceea ce privește comparația cu lotul pe care l-a avut la dispoziție în 2014, antrenorul lui Real Madrid a remarcat: „Este foarte greu să faci comparații. În 2014, echipa a fost fantastică, cu Bale, Benzema, Ronaldo. Era un atac excepțional. Ceea ce nu se schimbă la acest club este calitatea echipei. Am avut-o în 2014 și o avem în 2024, după zece ani”, a mai spus el.

Real Madrid, deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, a cucerit pentru a șasea oară în istoria sa Supercupa Europei, un record, grație victoriei obținute în partida cu Atalanta, câștigătoarea ultimei ediții a competiției Europa League.

După o primă repriză echilibrată, în care italienii au fost mai periculoși, Real a tranșat soarta meciului în partea secundă, grație golurilor marcate de Federico Valverde (59) și Kylian Mbappe (68), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel