Superliga Romaniei Kopic a dat explicații pentru parcursul lui Dinamo din acest sezon. Care este noul obiectiv al clubului

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul „câinilor roșii”, al cărui contract a fost prelungit, a detaliat dificultățile cu care s-a confruntat pe parcursul întregului sezon al SuperLigii, susținând care este obiectivul clubului în următorul an.



Kopic vrea să ducă Dinamo în play-off

Croatul Zeljko Kopic a preluat banca tehnică a clubului de fotbal din „Ștefan cel Mare” în luna decembrie, reușind, în cele din urmă, să salveze echipa de la retrogradare.

Antrenorul a explicat, într-o conferință de presă întreprinsă joi, că obiectivul dinamoviștilor din sezonul viitor al SuperLigii va fi calificarea în play-off, chiar dacă echipa a fost la un pas să părăsească primul eșalon de fotbal.

„Am știut unde vin, știam ce înseamnă Dinamo și ce fel de club este. Un club mare, iar oameni trăiesc pentru acest club. Și după șase luni, în care am văzut oameni care vin peste tot lângă echipă, că avem 30.000 de suporteri la stadion, înțeleg și simt situația mult mai bine. Știu că am o responsabilitate mare și tot ce facem este pentru ca Dinamo să devină o echipă mai bună.

Nu putem schimba totul pentru noapte, dar ne putem asigura că vom progresa. Puțină lume a crezut atunci când am venit la Dinamo că putem rămâne în prima ligă. Eu însă am crezut și am muncit pentru asta, am dat totul pentru a ne atinge acest obiectiv, iar pe viitor, important este să dăm totul ca Dinamo să devină mai bună, pentru că știu că suporterii s-au săturat de situația din ultimele sezoane. Respect România, respect Dinamo.

Știu că parte din ADN-ul lui Dinamo trebuie să fie jucătorii români, dar ceea ce contează în cele din urmă este calitatea. Dacă vom găsi jucători români cu acest ADN, va fi foarte bine. Știu că obiectivul nostru este să luptăm pentru primele șase locuri, dar mai presus de asta oamenii trebuie să simtă că Dinamo este pe drumul cel bun”, a declarat Kopic.

Meciul de retur cu Csikszereda, slab

Zeljko Kopic crede că echipa alb-roșie merita să rămână în SuperLigă, chiar dacă nivelul de joc din al doilea meci din barajul cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc nu a arătat bine pentru formația pe care o conduce: „Cred că la primul meci din baraj noi am fost mai buni, am marcat, dar în al doilea meci nu am jucat bine. Cel de-al doilea meci nu a fost așa cum trebuia să joace Dinamo. Dar am rămas în SuperLiga și cred că am meritat acest lucru”, a mai spus croatul.

De asemenea, antrenorul a precizat că a avut, de când a sosit la club, susținerea administratorului special al clubului, Andrei Nicolescu: „De când am venit la Dinamo, am avut o comunicare bună cu Andrei Nicolescu. A trebuit să ia decizii grele, a fost dificil pentru oricine din acest club. Am susținerea lui Nicolescu, atât eu cât și echipa mea”, a afirmat Kopic. 

Tinerii fotbaliști vor avea prioritate la Dinamo

„Referitor la transferurile din iarnă, prima problemă a fost legată de regulile FRF, câți străini putem avea în lot, dar și cum ne puteam îmbunătăți echipa. Mulți jucători români nu au dorit să rămână, pentru că echipa nu era bine în clasament. Iar mulți jucători străini s-au temut să vină din cauza poziției din clasament, a faptului că echipa era în insolvență sau pentru că nu știau prea multe despre campionatul românesc.

Apoi am avut unele probleme cu accidentările. Pe viitor va trebui să ofer mai multe minute tinerilor jucători. Îmi doresc să construiesc Dinamo cu mai multe minute acordate tinerilor jucători. Velkovski, Pavicic, Milanov, Eddy Gnahore sunt jucători pe care îi cunosc, au venit la recomandarea mea. Facem analize și vom vedea cine pleacă și cine rămâne. Este datoria mea să analizez echipa, jucătorii și ce poziții trebuie îmbunătățite, iar domnul Nicolescu urmează să vadă dacă este de acord sau nu cu mine.

Vom începe pregătirea la 10 iunie, până atunci vom decide ce jucători vor pleca, cine va rămâne. Facem tot ce putem pentru a pregăti sezonul și a aduce jucători care pot contribui ca Dinamo să aibă un alt stil”, a mai afirmat Kopic.

Despre situația lui Dennis Politic la club, Zeljko a spus că este un jucător fantastic și că încă se află sub contract cu Dinamo: „Nu am discutat cu Dennis Politic. El este un jucător sub contract, are potențial, este un jucător fantastic și este sub contract cu noi”, a mai spus croatul, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel