Fotbal international Kai Song este noul preşedinte al Federaţiei Chineze de Fotbal

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut noul președinte.



Kai Song a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Chineze de Fotbal (CFA), luni, cu prilejul Adunării Generale a organizaţiei, transmite agenţia Xinhua.

Song, în vârstă de 58 de ani, care era şeful administraţiei sportive din provincia nord-estică Liaoning, a fost din iunie vicepreşedinte al grupului de pregătire a alegerilor electorale din cadrul CFA.

Vom încerca să construim o federaţie mai unită, mai muncitoare, mai deschisă, mai transparentă şi mai curajoasă, a declarat Song.

Wen Sun, Yongqing Yuan, Xu Yang şi Jiren Xu au fost aleşi în funcţiile de vicepreşedinţi ai CFA, legendara jucătoare a naţionalei Chinei Wen Sun fiind singura care îşi păstrează postul de vicepreşedinte de la precedenta Adunare Generală.

Yuan (50 ani), numit secretar general al CFA, are experienţă după ce a activat în cadrul Federaţiei Chineze de Baschet. Yang, care a fost şi preşedintele Federaţiei de Softball, are misiunea de a superviza ligile profesioniste din China. Jiren Xu este un jurnalist sportiv de top din cadrul agenţiei Xinhua.

Totodată, un Comitet Executiv, format din 20 de membri, a fost ales la Adunarea Generală a CFA, din el făcând parte şi fosta vedetă a naţionalei feminine, Shuang Wang, fostul căpitan al naţionalei masculine, Zhi Zheng, dar şi reprezentanţi ai Superligii chineze (CSL), ai şcolilor de fotbal, asociaţilor locale de fotbal etc.

În acest an, Zhaocai Du, fost vicepreşedinte al CFA, Xuyuan Chen, fostul preşedinte al CFA, precum şi alţi oficiali de top din fotbalul chinez au fost trimişi în judecată pentru corupţie, conform Agerpres.

dcsport Team | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel