Fotbal international Jurgen Klopp a refuzat să revină la Borussia Dortmund în această vară

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Germanul Jurgen Klopp a fost ofertat de Borussia Dortmund în această vară, dar antrenorul a refuzat. Între timp, acesta a semnat cu Red Bull, unde se va ocupa de echipele de fotbal ale grupului. 



Clubul Borussia Dortmund a încercat să-l aducă înapoi pe fostul său antrenor Jurgen Klopp, dar oferta a fost refuzată, scrie revista Sport Bild, citată de DPA, în ediţia de miercuri.

Conform sursei, directorul general al lui Dortmund, Hans-Joachim Watzle, i-a făcut lui Klopp o ofertă acum doi ani şi jumătate, când încă o antrena pe Liverpool.

Lui Klopp i s-a oferit un loc de muncă la alegerea sa - ca antrenor sau în altă funcţie - dar a răspuns că nu mai vrea să lucreze doar pentru un club după perioada petrecută la Liverpool şi dorea să încerce noi experienţe.

Carismaticul antrenor german a fost numit recent şef global pentru fotbal al companiei producătoare de băuturi energizante Red Bull, care deţine mai multe echipe, precum RB Leipzig, RB Salzburg sau New York Red Bulls. Klopp a semnat un contract pe cinci ani fără clauză de reziliere.

Ca antrenor la Dortmund (2008-2015), Klopp a contribuit la câştigarea titlurilor din Bundesliga în 2011 şi 2012, Cupa Germaniei 2012, Supercupa Germaniei (2013, 2014) şi la parcursul în finala Ligii Campionilor din 2013, scrie Agerpres.

Jurgen Klopp, șeful global pentru fotbal al companiei Red Bull

Antrenorul german Jurgen Klopp a fost numit șef global pentru fotbal al companiei producătoare de băuturi energizante Red Bull, care deține mai multe echipe, precum RB Leipzig, RB Salzburg sau New York Red Bulls, a anunțat, miercuri, colosul austriac, citat de Reuters.

Aceasta este prima ocupație a lui Klopp după ce s-a despărțit de echipa engleză de fotbal Liverpool la finalul sezonului trecut.

Klopp, care a petrecut 9 ani la cârma „cormoranilor”, va prelua noua funcția la data de 1 ianuarie 2025.

„După aproape 25 de ani pe marginea terenului, nu aș putea fi mai încântat decât să mă implic într-un proiect ca acesta”, a declarat Klopp, care le-a mai antrenat anterior și pe echipele germane Mainz 05 și Borussia Dortmund.

„Rolul poate s-a schimbat, dar pasiunea mea pentru fotbal și pentru oamenii care fac fotbalul ce este azi nu s-a schimbat”, a adăugat Klopp.

Tehnicianul de 57 de ani a preluat-o pe Liverpool în octombrie 2015 și a câștigat Champions League, primul titlu în Anglia după 1990, Cupa Mondială a Cluburilor, Cupa Angliei, Cupa Ligii engleze, Supercupa Europei și Supercupa Angliei (Community Shield) în mandatul său.

Klopp, care a câștigat cu Dortmund două titluri în Bundesliga, Cupa Germaniei și Liga Campionilor în 2013, anunțase în ianuarie că va pleca de la Liverpool la finalul sezonului.

Jurgen Klopp nu se va implica în operațiunile de zi cu zile ale cluburilor care aparțin gigantului austriac din Germania, SUA, Brazilia și Austria.

„El va oferi o viziune strategică, susținând directorii sportivi în implementarea filosofiei companiei”, a precizat Red Bull, în comunicat.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel