Fotbal international Jude Bellingham, declaraţii de senzaţie: Când îmbrac tricoul lui Real Madrid, e ca şi cum aş purta un costum de supererou. La început nu mi-a plăcut fotbalul

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jude Bellingham, mijlocaşul celor de la Real Madrid, a surprins pe toată lumea cu evoluţiile din această primăvară. A fost transferat de Real Madrid de la Borussia Dortmund şi a avut un impact imediat. Este golgheterul echipei, cu 13 goluri în 14 partide, şi are şi trei pase decisive. În El Clasico a marcat o dublă şi a adus victoria Galacticilor contra Barcelonei. 



Luni, 30 octombrie, Bellingham a primit Trofeul Kopa, rezervat celui mai bun jucător din lume sub 21 de ani. Acum, mijlocaşul englez a vorbit pentru ziarul AS despre transferul la Real Madrid, dar şi despre impactul familiei sale asupra carierei. 

"Relaţia cu mama şi tata e foarte apropiată, şi asta îmi dă echilibru. Am primit multe lucruri diferite de la părinţii mei. Au muncit toată viaţa, înainte şi după ce am început să am o carieră. Apoi i-am văzut cum au rezolvat diverse situaţii, mai ales de când am trecut la profesionişti. Fac o treabă excelentă, deşi nu au experienţă, şi mereu mă întreb cum reuşesc. Îi admir pentru felul în care au reuşit să fie cea mai bună versiune a lor indiferent de mediul în care s-au aflat. 

Mulţi jucători lucrează cu agenţi care sunt mai interesaţi de bani decât de interesele lor. Eu nu am luat niciodată în calcul asta, pentru că i-am avut mereu pe părinţii mei alături. Ei se îngrijesc de bunăstarea mea şi ştiu că visurile noastre sunt aceleaşi. Când implici agenţii în discuţii, e vorba mereu de comisioanele lor, de dorinţa lor de a face bani. Pentru mine nu e vorba despre asta. Vreau doar să am o atmosferă de familie în jurul meu. În plus, asta face să avem şi conversaţii excelente. Putem discuta despre filme sau despre faptul că, aşa cum s-a şi întâmplat, Real Madrid este interesată de mine", a declarat Jude Bellingham. 

Care a fost visul din copilărie al lui Bellingham. "La început nu mi-a plăcut fotbalul"

 

"Mereu mi-am dorit să joc pentru Anglia. Când eram copil, dacă mi-ar fi spus cineva că voi petrece trei ani în Germania şi că apoi voi merge în Spania fără să fi jucat deloc în Premier League, aş fi fost şocat. 

La început nu mi-a plăcut fotbalul. Ştiu, e incredibil, pentru că dacă acum cineva mi-ar lua fotbalul, aş înnebuni. Mă duceam la antrenamente, când eram copil, şi culegeam flori sau fire de iarbă. Făceam buchete de margarete pentru mama. Părinţii mei nu au pus niciodată presiune pe mine. Tata m-a dus în continuare la fotbal, dar mai avea un pic şi îmi spunea că dacă vreau să joc ascunselea sau să culeg flori, pot să o fac. 

Dar, în timp, m-a prins. Libertatea e ceva ce nu mi-a lipsit când eram copil. Părinţii mei nu m-au forţat niciodată să fac ceva, atât timp cât eram băiat bun şi aveam grijă de alţii. 

Am fost, însă, mereu, foarte competitiv. În copilărie, aveam mereu probleme cu faptul că pierdeam. Eram un coşmar pentru ceilalţi. Nu voiam să dau mâna cu nimeni. Dar am învăţat că trebuie să arăţi respect. Fără îndoială, competitivitatea m-a făcut să iubesc jocul 100%", a mai declarat mijlocaşul lui Real Madrid. 

Englezul poartă numărul lui Zidane la Real Madrid, dar vrea să îşi urmeze propriul drum 

 

"E un fel de tribut, sigur. Dar, în acelaşi timp, vreau să îmi urmez propria cale. E ca şi cum l-am luat şi îl modelez în felul meu, făcând din numărul ăsta ce vreau eu să fie: un număr 5 modern al lui Real Madrid. 

Legat de faptul că Birmingham a retras tricoul cu numărul 22, cu care am jucat eu, mi-au spus chiar ei că nimeni nu îl va purta până nu mă întorc eu la Birminghiam. Am fost şocat. Am avut un an bun în 2019-2020, dar nu a fost nimic extraordinar. Le înţeleg însă decizia. Transferul meu a salvat clubul, care era într-o situaţie dificilă", a explicat Jude. 

Cum a fost prima zi în vestiarul lui Real Madrid

 

"Am fost un pic stresat. Nu m-am mai simţit niciodată aşa. Când ajungi aici, având în vedere performanţele lor, ale jucătorilor, şi ale clubului, e greu să nu te gândeşti că e apogeul fotbalului. În primele săptămâni, pe măsură ce îi cunoşteam, am stat la masă lângă Toni Kroos şi mă întrebam dacă mănâncă aur. Apoi mi-am dat seama că sunt bărbaţi normali, care te ajută să te integrezi. Sunt foarte umili, şi asta e o lecţie importantă pentru mine. Nu contează cât succes ai avut, nu contează cât ai câştigat, poţi fi în continuare un om extraordinar, aşa cum sunt toţi colegii mei. Ei mă inspiră, ca jucător şi ca om. 

Primul meci în tricoul lui Real Madrid nici nu îl pot descrie. A fost un vis devenit realitate. Tricoul ăsta e atât de faimos... Când îl îmbraci, aproape te simţi ca şi cum ai îmbrăca un costum de supererou. E un privilegiu, o onoare. Trebuie să fii la un anumit nivel pentru a-l purta în fiecare săptămână", a mai spus fotbalistul. 

 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel