UEFA Euro 2024 Jude Bellingham, anchetat disciplinar pentru gesturile făcute după marcarea primului gol în fața Slovaciei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jude Bellingham a menținut Anglia „în viață” la EURO 2024, egalând în al cincilea minut adițional al meciului (90+5), cu o execuție spectaculoasă „din foarfecă”.



UEFA, anchetă disciplinară privind britanicul Jude Bellingham

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunțat, luni, deschiderea unei anchete disciplinare care îl vizează pe internaționalul englez Jude Bellingham, autorul golului egalării în partida cu Slovacia, pe care l-a celebrat într-o manieră nepotrivită.

Instanța europeană, organizatoarea Campionatului European din Germania, a anunțat „o anchetă disciplinară” sub egida unui inspector de etică și disciplină privind un posibil comportament inadecvat al lui Bellingham. Comunicatul UEFA nu a oferit nicio precizare privind natura faptelor reproșate.

Bellingham a menținut Anglia în viață la EURO, egalând în al cincilea minut adițional al meciului (90+5) cu o reluare acrobatică pe spate.

El a sărbătorit înscrierea golului cu brațele desfăcute, cum îi este obiceiul, dar înainte de reluarea jocului, el și-a dus mâinile între picioare într-un moment în care trecea prin fața băncii slovace, ceea ce a fost interpretat ca un posibil gest obscen și o provocare.

Dar jucătorul lui Real Madrid, în vârstă de 21 ani, a postat un mesaj pe contul său de X pentru a dezminți orice rea intenție.

„A fost doar o glumă privată pentru amicii mei apropiați care erau la meci”, a spus el, adăugând că are „doar respect pentru Slovacia”.

Selecționata Angliei s-a calificat cu emoții în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

Ivan Schranz a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham a egalat in extremis și a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane a semnat golul victoriei, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?