Superliga Romaniei Jucătorul „roș-albastru” care l-a încântat pe Elias Charalambous, în partida FCSB - Gloria Buzău

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

FCSB a reușit să obțină victoria pe teren propriu, scor 3-2 cu Gloria Buzău, în a XII-a etapă a Superligii.



Oaspeții au deschis scorul prin Alexandru Jipa (5), după o pătrundere în interiorul terenului și un șut care l-a surprins pe portarul Ștefan Târnovanu.

Campioana a reușit egalarea în finalul primei reprize (39), prin Octavian Popescu, din lovitură liberă, cu un șut la colțul scurt, de la 25 de metri. Mijlocașul echipei FCSB i-a dedicat golul lui Mihai Lixandru, care va fi indisponibil pentru restul sezonului după ce s-a accidentat în meciul cu PAOK Salonic, din Europa League.

Același „Tavi” Popescu a adus-o pe FCSB în avantaj după pauză (67), cu un șut din interiorul careului, după o pasă oferită de Valentin Crețu.

La declarațiile de după meci, antrenorul celor de la FCSB a declarat că victoria obținută duminică seară a reprezentat un rezultat foarte important, mai ales că echipa a trecut printr-o perioadă încărcată în ultima săptămână, fiind angrenată și în competiția Europa League.

Totodată, tehnicianul cipriot a reiterat gestul lui Tavi Popescu (21 de ani), spunând că rezultatul pozitiv din duelul care a încheiat etapa a XII-a a Superligii este dedicat lui Mihai Lixandru (23 de ani), jucător accidentat în partida din a doua etapă a Europa League. Charalambous l-a lăudat și pe jucătorul care a reușit „dubla”, spunând că este unul dintre cei mai buni fotbaliști din România.

„Tavi este unul dintre cei mai mari fotbaliști din România”

„Era foarte important pentru noi să obținem trei puncte, după o săptămână dificilă. E bine că am câștigat. În prima repriză, am controlat jocul, dar adversarul ne-a dat gol la primul șut pe spațiul porții.

A trebuit să alergăm după egalare. Am corectat apoi ce era de corectat și am marcat trei goluri. Apoi, pe final am mai primit un gol și am avut parte de un final dificil de meci

Vreau să-i dedic acest succes în primul rând lui Lix (n.r. - Lixandru), care trece prin momente grele după accidentare. De altfel și jucătorii i-au dedicat victoria, Tavi Popescu a arătat tricoul lui, toți au jucat azi cu gândul la el.

Și vreau să le mai mulțumesc fanilor, care ne-au încurajat ca întotdeauna. Tavi este, așa cum am mai spus și cu alte ocazii, unul dintre cei mai mari fotbaliști din România și sunt sigur că la un moment dat va ajunge și mai sus, are un talent aparte. E clar că poate mai mult”, a declarat Elias Charalambous, la flash-interviu.

Daniel Bîrligea (74), lansat de Alexandru Băluță, a marcat al treilea gol al gazdelor și primul pentru el în Superligă pentru „roș-albaștri”.

Buzoienii au mai înscris o dată pe final, prin fundașul francez Mike Cestor (87), cu o lovitură de cap la cornerul executat de Dragoș Tescan.

Arbitrul Sebastian Colțescu a dictat penalty în min. 6 pentru FCSB, la un duel între Crețu și Alexandru Ișfan, dar a revenit asupra deciziei după intervenția VAR-ului.

FCSB e neînvinsă de cinci etape, în care are trei victorii și două egaluri.

Gloria era neînvinsă de trei etape, cu Eugen Neagoe pe banca tehnică, având o victorie și două egaluri.

Arbitru: Sebastian Colțescu (București); arbitri asistenți: Daniel Mitruți (Craiova), Cristian Daniel Ilinca (Craiova); al patrulea oficial: Ionela Alina Peșu (Mangalia)

Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureș); arbitru asistent video: Andrei Antonie (București)

Observatori: Andrei Ioniță (București) - CCA, Paul Cazan (București) - LPF, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel