Grand Slam Jucătorul de tenis care se califică în primul său sfert de finală la un turneu de Mare Șlem. Zverev sau Fritz, următorul adversar

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Al treilea turneu major al anului are loc în perioada 1 iulie - 14 iulie.



Musetti, pentru prima dată în sferturi la un Grand Slam

Italianul Lorenzo Musetti, locul 25 în ierarhia tenisului masculin, a știut să controleze luni serviciul puternic al francezului Giovanni Mpetshi Perricard (58 ATP) pentru a se impune cu 4-6, 6-3, 6-3, 6-2, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem de la Wimbledon.

După meci, Musetti nu a putut să exprime prea multe cuvinte, spunând că este foarte emoționat de ceea ce a reușit să întreprindă în meciul de astăzi, 8 iulie: „Visam la acest lucru de când eram mic, mereu am fost susținut de familia mea pentru a-mi îndeplini visul și e foarte dificil să vorbesc, îmi pare rău...”

Musetti va juca în sferturi cu germanul Alexander Zverev (4 ATP) sau cu americanul Taylor Fritz (12 ATP). Italianul în vârstă de 22 de ani, care participă pentru a patra oară la Wimbledon, va disputa primul său sfert de finală într-un turneu de Mare Șlem.

Mpetshi Perricard, care a împlinit luni 21 de ani, nu câștigase până la această ediție de la Wimbledon niciun meci într-un turneu de Mare Șlem, el fiind învins de două ori în primul tur la Roland Garros.

Perricard fusese eliminat în turul al treilea al calificărilor pe iarba londoneză, însă a intrat pe tabloul principal, ca lucky loser, după ce spaniolul Alejandro Davidovich a declarat forfait. În runda inaugurală, el a reușit 51 de ași în victoria în fața americanului Sebastian Korda (21 ATP).

După ce Ugo Humbert (16 ATP) a fost eliminat duminică, singurul francez rămas în cursă este Arthur Fils (34 ATP), care îl va întâlni luni în optimi pe australianul Alex De Minaur (9 ATP), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel