Jocurile Olimpice Jucătoarea care va conduce echipa de tenis la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice va avea loc la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august.



Gauff, în fruntea echipei americane la JO 2024

În vârstă de 20 de ani, Coco Gauff, actual număr 2 mondial în ierarhia tenisului feminin, va conduce echipa americană de tenis la Jocurile Olimpice de la Paris, la trei ani după ce a ratat JO de la Tokyo din cauza Covid-19. Anunțul a fost realizat Federaţia Americană de Tenis.

Gauff, laureată la US Open 2023, va fi însoţită în capitala Franţei de Jessica Pegula (locul 5WTA), Danielle Collins (11 WTA) și Emma Navarro (18 WTA) la simplu feminin.

Taylor Fritz (12 ATP) va fi liderul echipei masculine la simplu, care îi va avea de asemenea în componenţă pe Tommy Paul (13 ATP), Christopher Eubanks (42 ATP) și Marcos Giron (46 ATP).

Competițiile de tenis încep pe 17 iulie

Turneul olimpic de tenis va debuta pe 17 iulie, pe terenurile de la Roland Garros, unde Gauff s-a înclinat în semifinalele turneului de Mare Șlem pe zgură în faţa polonezei Iga Swiatek, numărul unu mondial, care a câștigat ulterior trofeul la Paris.

Gauff, finalista ediţiei 2022 de la Roland Garros, a mai reușit în acest sezon să atingă semifinalele și la Australian Open, primul Grand Slam al sezonului.

Jucătoarea va participa și la proba de dublu a turneului olimpic, la care va face pereche cu Jessica Pegula.

Coco Gauff trebuia să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la vârsta de 17 ani, dar a fost testată pozitiv la Covid-19 cu câteva zile înaintea debutului competiţiei din Japonia, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel