Superliga Romaniei Jovan Markovic, împrumutat de Universitatea Craiova la Hermanstadt. Motivul din spatele transferului

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jovan Markovic a fost împrumutat de Universitatea Craiova la FC Hermanstadt, echipă antrenată de Marius Măldărăşanu. Mihai Rotaru a explicat cum de s-a ajuns la această mutare. 



Jovan Marković, noul atacant al FC Hermannstadt

„Marko e la noi! 

Atacantul român Jovan Marković va evolua în acest sezon pentru #FCH sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova.”, a fost mesajul transmis de clubul sibian, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, anunțul mutării a fost realizat și de către echipa Universității Craiova, tot prin intermediul unei postări pe rețelele sociale.

„Jovan Marković va evolua timp de un an la FC Hermannstadt, sub formă de împrumut.

Mult succes, Jovan!”, au scris oltenii, pe pagina oficială de Facebook a clubului.

De ce l-a împrumutat Universitatea Craiova

"Fiecare tânăr jucător care are o perspectivă reală de a ajunge în top, adică să joace la echipa naţională şi să plece în unul din primele 5 campionate din Europa este un proiect în sine, asupra căruia ne aplicăm. Nutriţie, analize, conduite, comportament, limba engleză. Încercăm să îi dezvoltăm şi ca oameni, nu doar ca jucători de fotbal. 

Markovic şi-a dorit foarte mult să plece împrumut. Am avut 2 oferte pe masă, dar una a venit cam târziu. El şi-a dorit foarte mult să meargă la Sibiu ca să joace, pentru că nu a avut niciodată continuitate. Şi asta, crede el, poate fi cauza unor evoluţii mai puţin spectaculoase. Acum trei ani de zile a fost la naţională, unde era Mirel Rădoi, a jucat 2 meciuri titular. A fost golgheterul campionatului acum 3 ani, dacă scoatem din ecuaţie penalty-urile. Evoluţia lui ar fi trebuit să fie mult mai bună, poziţia lui azi ar fi trebuit să fie alta în fotbalul românesc. Dar, din păcate, nu a avut continuitate. El şi anul trecut, a fost cel mai productiv dintre atacanţii noştri, cu 7 goluri şi 5 pase de gol. Şi a jucat puţin! 

A insistat, a zis că vrea să demonstreze că poate fi cel mai bun atacant din România. La Sibiu are condiţii bune, lumea crede în el, l-au dorit foarte mult, sper să fie o situaţie win-win. Al doilea club care l-a dorit era din playoff-ul sezonului trecut. Dar nu mai contează. E al Sibiului şi cred că a făcut o alegere foarte bună. 

E împrumutat un an de zile, şi se întoarce la Craiova. Există nişte avantaj pentru cei de la Sibiu, legat de minute jucate. Ne dorim ca el să crească, şi de asta toată lumea face eforturi. Totul depinde de evoluţia lui din acest an", a declarat Mihai Rotaru la Prima Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel