Superliga Romaniei Jovan Markovic, atacantul împrumutat de Craiova la Hermanstadt, va fi operat. Cine plăteşte pentru operaţie şi recuperare

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jovan Markovic, atacantul împrumutat de Universitatea Craiova la Hermanstadt, va avea nevoie de operaţie, după ce în etapa a II-a s-a accidentat la genunchi. 



"Din păcate, acest băiat a avut mare ghinion. În etapa a doua Jovan a făcut o alunecare și i-a rămas genunchiul sub el. După analize, dar și după ce am discutat și cu domnul Mihai Rotaru, am convenit împreună ca Markovic să meargă în Italia să se opereze la menisc.

Intervenția chirugicală o să fie suportată de către clubul nostru. Așa este normal și nu vreau să ne auzim alte vorbe. Am înțeles că recuperarea lui Jovan o să dureze o lună. Însă, chiar și așa, din păcate tot o să fim nevoiți să transferam încă un atacant. Măldă are nevoie de concurență pe posturi și de un lot cât mai bun. Am și început căutările. Cel mai probabil ne vom orienta către un atacant din străinătate. Ne-am dori să aducem unul de la noi din țară, dar nu prea sunt variante. Vom vedea în perioada următoare pe cine vom aduce.

Dar, vă repet, ne vom baza și pe recuperarea cât mai rapid posibilă a lui Jovan Markovic. Ni s-a spus că după o lună el va putea reveni. Ne pare rău că a avut un asemenea ghinion, dar acum nu mai avem ce să facem. Eu eram convins că Markovic putea să renască la Hermannstadt și sunt convins și acum că o să facă acest lucru. Sunt sigur că după recuperare el o să revină și mai puternic și o să ne ajute apoi la îndeplinirea obiectivelor”, a spus Claudiu Rotar, unul dintre acţionarii lui Hermanstadt, pentru ProSport.

De ce l-a împrumutat Universitatea Craiova pe Markovic 

"Fiecare tânăr jucător care are o perspectivă reală de a ajunge în top, adică să joace la echipa naţională şi să plece în unul din primele 5 campionate din Europa este un proiect în sine, asupra căruia ne aplicăm. Nutriţie, analize, conduite, comportament, limba engleză. Încercăm să îi dezvoltăm şi ca oameni, nu doar ca jucători de fotbal. 

Markovic şi-a dorit foarte mult să plece împrumut. Am avut 2 oferte pe masă, dar una a venit cam târziu. El şi-a dorit foarte mult să meargă la Sibiu ca să joace, pentru că nu a avut niciodată continuitate. Şi asta, crede el, poate fi cauza unor evoluţii mai puţin spectaculoase. Acum trei ani de zile a fost la naţională, unde era Mirel Rădoi, a jucat 2 meciuri titular. A fost golgheterul campionatului acum 3 ani, dacă scoatem din ecuaţie penalty-urile. Evoluţia lui ar fi trebuit să fie mult mai bună, poziţia lui azi ar fi trebuit să fie alta în fotbalul românesc. Dar, din păcate, nu a avut continuitate. El şi anul trecut, a fost cel mai productiv dintre atacanţii noştri, cu 7 goluri şi 5 pase de gol. Şi a jucat puţin! 

A insistat, a zis că vrea să demonstreze că poate fi cel mai bun atacant din România. La Sibiu are condiţii bune, lumea crede în el, l-au dorit foarte mult, sper să fie o situaţie win-win. Al doilea club care l-a dorit era din playoff-ul sezonului trecut. Dar nu mai contează. E al Sibiului şi cred că a făcut o alegere foarte bună. 

E împrumutat un an de zile, şi se întoarce la Craiova. Există nişte avantaj pentru cei de la Sibiu, legat de minute jucate. Ne dorim ca el să crească, şi de asta toată lumea face eforturi. Totul depinde de evoluţia lui din acest an", a declarat Mihai Rotaru la Prima Sport. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel