Gimnastică Jordan Chiles vrea ca TAS să ia în considerare probele video. Acțiunile întreprinse pentru recuperarea bronzului olimpic

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Oficialii americani fac tot ce le stă în putință pentru ca medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris să revină gimnastei Jordan Chiles.



Americanii nu se dau bătuți. Chiles vrea medalia de bronz de la Paris

Gimnasta americană Jordan Chiles, care continuă lupta pentru recuperarea medaliei de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris, susține că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) ar fi trebuit să ia în considerare și proba video a exercițiului ei din finala de la sol, care demonstrează că a respectat regulile.

Chiles a pierdut medalia de bronz câștigată în urma unei contestații, după ce TAS a acceptat luna trecută un recurs al gimnastei române Ana-Maria Bărbosu, căreia i s-a acordat ulterior bronzul, chiar dacă americanca a primit medalia la ceremonia de premiere.

TAS i-a acordat medalia de bronz lui Bărbosu după ce a constatat că s-a depășit cu patru secunde termenul limită de un minut pentru depunerea unei contestații, conform regulilor Federației Internaționale de Gimnastică.

În ziua finalei de la sol, Chiles a fost promovată de pe locul cinci pe al treilea, după ce nota ei a fost recalculată de la 13,666 la 13,766, ca urmare a contestației depusă de unul dintre antrenorii săi.

În urma deciziei TAS, Ana-Maria Bărbosu a încheiat pe locul 3, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles a terminat pe 5, cu 13,666. Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

CITEȘTE ȘI COSR, discuții cu Federația Americană de Gimnastică. Subiectul, reprezentat de scandalul de la JO2024

Săptămâna trecută, Chiles a contestat decizia TAS la Curtea Supremă Federală a Elveției și, marți, avocații ei au spus că tribunalul de la Lausanne ar fi trebuit să ia în considerare probele video, care au fost înregistrate ca parte a unui documentar Netflix despre Biles.

Avocații lui Chiles susțin că TAS ar trebui să fie obligat să redeschidă procedurile pentru a lua în considerare probele video și audio, pe care instanța nu le-a luat în considerare anterior.

„Credem că TAS trebuie să ia în considerare înregistrarea audio și video completă care arată că Jordan, fără îndoială, a respectat toate regulile de pe teren și în ancheta ei. A nu face acest lucru ar fi fundamental greșit și nedrept.

Jordan este recunoscătoare pentru incredibila susținere pe care a primit-o în efortul său de a ajunge la rezultatul potrivit”, a declarat Maurice Suh, partener al firmei de avocatură Gibson Dunn și avocat al lui Chiles.

O decizie a tribunalului elvețian la apelul lui Chiles este așteptată în următoarele patru până la șase luni, a declarat o sursă pentru Reuters, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel