Jocurile Olimpice Jordan Chiles rămâne fără căi de atac. TAS a respins solicitarea Federaţiei Americane de Gimnastică şi nu redeschide cazul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins solicitarea Federaţiei Americane de Gimnastică pentru redeschiderea cazului medaliei de bronz de la sol, la Jocurile Olimpice. 



"Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor “s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor” faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut", transmite Federaţia Română de Gimnastică. 

Federaţia Americană de Gimnastică voia redeschiderea cazului şi spunea că nu a avut timp să pregătească apărarea. De asemenea, americanii transmiteau că au dovezi video că antrenoarea lui Jordan Chiles a depus contestaţia pentru notă în termenul alocat, mai exact în 47 de secunde, nicidecum cu 4 secunde prea târziu, aşa cum a concluzionat TAS. 

FRG a cerut medalie de bronz pentru Voinea, Bărbosu şi Chiles 


"Federația Română de Gimnastică a luat act de acuzațiile existente la nivel internațional și dorește ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante.

Inițiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea a fost lansată de către avocații Federației Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federației.

Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanților convenționali, a depus toate diligențele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convențional al părții americane.

În toată această perioadă, FRG a fost susținută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultățile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federația Internațională de Gimnastică.

FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluția acestui diferend să fie tranșată într-un mod în care se acordă respect și recunoștință sportivelor implicate.

Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din țară cât și din afara țării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea și în special a Nadiei Comăneci a cărei intervenție a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/ trei medalii. ‎
FRG nu a fost niciodată de acord sa se retragă medalia", se mai arată într-un comunicat al FRG.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel