Jocurile Olimpice Jordan Chiles, prima decizie după ce TAS i-a dat medalia de bronz la sol Anei Bărbosu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca Ana Bărbosu să primească medalia de bronz pentru exerciţiul de la sol la Jocurile Olimpice. Lui Jordan Chiles, anunţă TAS, i se reinstituie punctajul iniţial, pentru că ar fi depus contestaţia în afara termenului permis. 



“Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse", se arată în decizia TAS, postată de Federaţia Română de Gimnastică pe Facebook. 

Jordan Chiles, prima decizie după anunţul TAS

Pe pagina ei de Instagram, Jordan Chiles a anunţat că "voi ieşi de pe social-media pentru sănătatea mea mentală, vă mulţumesc!". 

Antrenoarea lui Jordan Chiles spune că eleva ei nu a furat nimic nimănui şi că medalia de bronz e câştigată pe merit. Asta deşi iniţial Ana Bărbosu era pe locul 3. 

Antrenoarea gimnastei de peste Ocean, Cecile Canqueteau-Landi, a explicat că îi pare rău pentru situația creată, dar sportiva pe care o antrenează ar trebui respectată, întrucât a meritat să primească medalia olimpică.

„Nu ar trebui să explic, dar o voi face o singură dată. Cel mai bun scor de start la sol al lui Jordan a fost 5.900 - la calificări și la finala pe echipe nu ne-am pus întrebări când a primit 5.800, pentru că am văzut că nu finalizase toate elementele.”, a spus antrenoarea americancei Chiles.

Și ea olimpică la Jocurile Olimpice din 1996, Cecile a mai spus că și-a făcut treaba în calitate de antrenor, iar ceea ce a urmat a depășit foarte mult limitele.

„Fiind clasată pe locul 5, nu aveam nimic de pierdut, astfel că am depus contestație, pentru a nu rămâne cu regretul că nu am făcut-o. Nu credeam că va fi acceptată, dar spre surprinderea mea, a fost. Jordan și-a câștigat medalia și nu a furat de la nimeni nimic!

Dacă îmi pare rău de atleta din România? Bineînțeles! A fost trist și sfâșietor, dar ăsta e sportul. Nu trebuie să vă placă, dar trebuie să respectați rezultatul final și cel mai important să o respectați pe Jordan și să nu o trageți în jos pentru că nu sunteți de acord. A meritat acea medalie de bronz”, a declarat antrenoarea, potrivit eonline.com. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel