Gimnastică Jordan Chiles nu mai vrea la Jocurile Olimpice, ci în clipurile lui Beyoncé

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gimnasta americană a declarat că ar prefera să apară într-un videoclip al artistei Beyoncé, în detrimentul participării la Jocurile Olimpice.



Jordan Chiles: „Dă-mi videoclipul lui Beyoncé!”

„Am fost deja la Jocurile Olimpice de două ori, dă-mi videoclipul lui Beyoncé!”, a spus Jordan Chiles, potrivit essentiallysports.com.

„Felicitări ție, Regină. Te urmăresc mereu cu mândrie și admirație. Mulțumesc că ne reprezinți. Îți urez mult noroc!”, i-a răspuns artista Beyoncé, potrivit sursei menționate mai sus.

Jordan Chiles nu și-a ascuns niciodată dragostea pentru Beyoncé. Costumul purtat la Campionatele din SUA a fost inspirat de Turneul Beyoncé 2023 Renaissance.

Gimnasta și-a mai exprimat dorința de a apărea într-un videoclip muzical, al artistei Megan Thee Stallion, după ce filmulețul său de pe platforma TikTok, alături de colega sa Suni Lee, a devenit viral.

Avocații gimnastei americane Jordan Chiles au depus luni recurs la Tribunalul Suprem Federal din Elveția pentru a contesta retragerea medaliei de bronz care i-a fost acordată inițial la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Chiles, în vârstă de 23 de ani, s-a clasat inițial pe locul al treilea în concursul de la sol, datorită unei revizuiri a notei sale, care i-a permis să o depășească pe românca Ana Bărbosu.

Echipa României a contestat decizia în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) și a avut câștig de cauză, pe motiv că Chiles solicitase o reevaluare a scorului cu patru secunde prea târziu. Prin urmare, Comitetul internațional Olimpic (CIO) i-a atribuit medalia de bronz Anei Bărbosu.

Avocații lui Jordan Chiles anunțaseră deja că vor face apel la Tribunalul Suprem Elvețian, susținând că au dovezi video că americanca a făcut cererea la timp.

CITEȘTE ȘI Jordan Chiles spune că toată controversa de la gimnastică este „despre culoarea pielii sale”. Nu a returnat medalia de bronz, pentru că „îi aparține de drept”

 

Avocații lui Chiles acuză șeful juriului de un conflict de interese

Aceștia denunță, totodată, un „conflict grav de interese” în favoarea Anei Bărbosu, asigurând că șeful juriului care s-a ocupat de caz (Hamid Gharavi) a lucrat timp de mai mulți ani în calitate de consilier pentru România.

„În lumina acestor deficiențe incontestabile, Chiles cere Tribunalului Suprem Federal să restabilească scorul pe care l-a obținut în mod legitim în finala de la sol”, indică avocații firmei Gibson Dunn.

„Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair play-ul”, a adăugat avocatul Maurice Suh.

Apelul lui Chiles este susținut de Comitetul Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite, a spus consilierul gimnastei, care a considerat că retragerea medaliei americancei este „nedreaptă”.

„Pentru a adăuga la această suferință, atacurile rasiale spontane de pe rețelele de socializare sunt greșite și extrem de dureroase. Mi-am pus inima și sufletul în acest sport și sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura și țara”, a scris sportiva pe rețelele de socializare.

O decizie a tribunalului federal elvețian este așteptată în următoarele 4-6 luni.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel