Jocurile Olimpice Jaqueline Cristian pierde în al doilea tur la Jocurile Olimpice de la Paris. Evoluează în proba de dublu cu Ana Bogdan

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Tenismena din România s-a înclinat în fața germancei Angelique Kerber, în al doilea tur din competiția tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris.



Cristian își încheie parcursul la Jocurile Olimpice de la Paris

Singura reprezentantă de tenis de câmp a României rămasă pe tabloul feminin de simplu, Jaqueline Cristian (26 ani), prezentă la prima ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, nu a putut trece de germanca Angelique Kerber (36 ani), jucătoare ce se va retrage după încheierea parcursului la JO 2024.

Kerber a avut nevoie de două ore și 17 minute să o învingă pe Cristian, scor 6-4, 3-6, 6-4, într-un meci care a prezentat scăderi și creșteri ale nivelului de joc pentru ambele jucătoare. Germanca va juca î

Cristian va mai evolua tot în cursul zilei de astăzi, 29 iulie, în cadrul probei de dublu, alături de Ana Bogdan. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost învinsă, în primul tur, de către italianca Jasmine Paolini, tenismenă care a acces, în cadrul sezonului actual, în două finale consecutive ale turneelor majore, Roland Garros, respectiv Wimbledon.

De asemenea, și Irina Begu și Monica Niculescu au fost învinse de cuplul taiwanez Su-Wei Hsieh/Chia Yi Tsao, cu 7-6 (7/2), 7-5, duminică seara, în prima rundă a probei feminine de dublu.

Turneul de tenis olimpic se desfășoară în complexul de la Roland Garros.

A 60-a întâlnire între Djokovic și Nadal, în desfășurare pe „Philippe-Chatrie”

Sârbul Novak Djokovic și spaniolul Rafael Nadal se luptă în al doilea tur la Jocurile Olimpice de la Paris, ceea ce marchează cea de-a 60-a întâlnire între cei doi campioni.

Câștigător a nu mai puțin de 24 de titluri de Mare Șlem, Novak Djokovic (37 ani), a reușit să se califice în al doilea tur la JO 2024, după ce a trecut de australianul Matthew Ebden (36 ani), jucător care evoluează de obicei în proba de dublu, cu scorul zdrobitor de 6-0, 6-1. Sârbul a avut nevoie de doar 54 de minute pentru a trece de australian și a se califica în meciul care înregistrează cel de-al 60-lea duel în fața adversarului din impresionanta sa carieră, Rafael Nadal (38 ani).

Spaniolul, triumfător de 22 de ori în turneele majore, s-a calificat mai greu în următoarea fază a competiției olimpice de tenis, după ce a trecut, în set decisiv, de ungurul Marton Fucsovics (32 ani), scor 6-1 4-6 6-4, în două ore și 32 de minute. Cu această victorie, Nadal a acces în turul al doilea, unde îl înfruntă pe Djokovic, într-o înfruntare pe „Philippe-Chatrie”, cunoscută ca fiind „sufrageria” spaniolului, după cele 14 titluri câștigate la Roland Garros.

Meciul dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal se desfășoară astăzi, 29 iulie, sârbul având un avantaj de 1-0 la seturi.

Nadal mai participă și în proba de dublu, alături de tânărul său conațional, Carlos Alcaraz (21 ani), la ceea ce reprezintă ultima sa apariție într-un turneu olimpic. Pe de altă parte, evoluția la Jocurile Olimpice de la Paris marchează prima participare pentru Alcaraz într-o astfel de competiție. Cei doi spanioli au reușit să câștige în fața perechii argentiniene, Gonzalez/Molteni, scor 7-6(4), 6-4.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel