Tenis Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur de la Australian Open

Data publicării:
FOTO: Freepik @raulteran
FOTO: Freepik @raulteran

Jaqueline Cristian este a doua jucătoare din România învinsă în primul tur al turneului de Grand Slam al anului, Australian Open.



Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a fost învinsă de jucătoarea cehă Katerina Siniakova cu 6-2, 7-5, luni, la Melbourne, în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului.

Jaqueline Cristian (25 ani, 83 WTA) a pierdut după o oră şi 27 de minute.

Siniakova (27 ani, 49 WTA), care a comis 8 duble greşeli, a fost net superioară la numărul de mingi direct câştigătoare în acest meci, cu 23-7. Siniakova a făcut 28 de erori neforţate, faţă de 24 ale româncei.

Cele două s-au mai întâlnit o dată în circuitul profesionist, iar Siniakova s-a impus cu 6-1, 7-5, în 2022, în primul tur la Dubai.

Jaqueline Cristian va primi pentru evoluţia sa un cec de 120.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA, scrie Agerpres.

Cristian este a doua româncă învinsă în primul tur la Melbourne, după Ana Bogdan, România având în competiţia de simplu o singură reprezentantă, pe Sorana Cîrstea, care o va înfrunta, marți, pe chinezoaica Yafan Wang.

Liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, va juca împotriva americancei Sofia Kenin (locul 38 WTA), marți, în primul meci al sesiunii de zi, pe Rod Laver Arena.

Tot marți, Elena Rybakina (favorita 3), campioana de la Wimbledon, o va confrunta pe Karolina Pliskova (Cehia, locul 37 WTA), iar Emma Răducanu (locul 299 WTA), jucătoare cu origini românești, o va întâlni pe americanca Shelby Rogers (locul 156 WTA).

Sonia Baciu | Categorie: Tenis





DC Media Group Audience
pixel