Turnee ATP Jannik Sinner și Carlos Alcaraz se întâlnesc în finala de la Beijing. Francezul Arthur Fils, campion la Tokyo

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Trofeul de la Beijing va fi disputat de italianul Jannik Sinner și spaniolul Carlos Alcaraz.



Un nou duel Jannik Sinner - Carlos Alcaraz

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat marți în finala turneului ATP 500 de la Beijing, dotat cu premii totale de 3.720.165 de dolari, după ce l-a învins în penultimul act, în două seturi, 7-5, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (5 ATP, favorit nr. 3).

Spaniolul s-a impus după o partidă care a durat mai puțin de o oră și jumătate, el reușind trei ași și făcând o dublă greșeală, rusul având tot trei ași, dar comițând două duble greșeli.

Ibericul are acum 6-2 în meciurile directe cu Medvedev, pe care l-a învins anul acesta la Indian Wells (în finală) și Wimbledon (semifinale).

Alcaraz va disputa finala împotriva deținătorului trofeului, italianul Jannik Sinner, lider ATP și principal favorit, care a reușit să treacă de revelația turneului, chinezul Yunchaokete Bu (96 ATP), scor 6-3, 7-6(3), în a doua semifinală a competiției chineze.

Sinner și Alcaraz s-au întâlnit de 10 ori în circuitul de tenis masculin, spaniolul conducând cu 6-4 în meciurile directe.

Arthur Fils revine în partidă și triumfă la Tokyo

În finala turneului ATP 500 de la Tokyo, competiție dotată cu premii totale de 1.989.865 de dolari, jucătorul de tenis Arthur Fils (24 ATP) s-a impus, marți, în trei seturi, scor 5-7, 7-6(6), 6-3, în fața compatriotului său, Ugo Humbert (18 ATP).

Fils s-a impus după o partidă de trei ore, în care a reușit 10 ași și a comis patru duble greșeli, Humbert având 13 ași și făcând trei duble greșeli.

Victoria de la Tokyo reprezintă și prima victorie a lui Fils în fața lui Humbert în cinci partide disputate. Ultima oară cei doi s-au confruntat în august, la Montreal, când Humbert s-a impus în runda întâi cu 6-2, 6-2. Turneul ATP de la Tokyo a consemnat și prima confruntare pentru trofeu între doi francezi, la o competiție de un asemenea nivel, în ultimii șapte ani, scrie Agerpres.

De remarcat este faptul că Fils a avut mai multe probleme medicale în timpul meciului, solicitând îngrijiri medicale la nivelul piciorului stâng. Cu toate acestea, mai tânărul francez a reușit să se impună în ultimul act.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel