Grand Slam Jannik Sinner se simte ușurat că informația privind testele pozitive a fost dată public. S-a despărțit de fizioterapeut și preparatorul fizic

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul mondial al tenisului masculin a oferit primele declarații privind cazul de dopaj în care este implicat, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la US Open.



Jannik Sinner, primele detalii despre cazul de dopaj în care a fost implicat în martie

Numărul 1 mondial al tenisului masculin, Jannik Sinner, și-a petrecut o mare parte din timp vineri, la ultimul turneu major al anului, US Open, să răspundă la întrebări despre cazul său de dopaj, acesta fiind exonerat de o suspendare de lungă durată, în ciuda faptului că a fost testat pozitiv de două ori la o substanță interzisă în luna martie.

„Nu este ideal înainte de un Grand Slam. Dar în mintea mea, știu că nu am făcut nimic rău, a spus tânărul de 23 de ani. „Voi respecta întotdeauna aceste reguli anti-doping.”, a continuat el.

Sinner este principalul favorit la US Open și urmează să-l înfrunte pe americanul Mackenzie McDonald în primul tur, săptămâna viitoare.

În cursul zilei de vineri, Sinner a anunțat că s-a despărțit de kinetoterapeutul său, Giacomo Naldi, și de preparatorul său fizic, Umberto Ferrara, din cauza incidentului: „Am lucrat împreună doi ani. Am făcut o treabă incredibilă, ei au avut un mare aport la succesul meu. Acum, din cauza acestor greșeli, nu mă mai simt atât de confortabil să continui cu ei. Singurul lucru de care am nevoie acum (este) puțin aer curat.”, a mai afirmat Sinner.

De asemenea, Sinner a spus că nu poate controla modul în care situația îi afectează reputația: „Cine mă cunoaște foarte bine știe că nu am făcut și nu aș face niciodată ceva ce contravine regulilor”, a spus el. El a mai declarat că a trecut prin același proces ca toți ceilalți jucători care s-au confruntat cu teste pozitive la antidoping: „Nu există nicio scurtătură, nu există un tratament diferit”.

CITEȘTE ȘI Simona Halep are motive să fie supărată, după cazul de dopaj al lui Sinner. Ce crede legendarul McEnroe despre situația în care este implicat italianul

„Fiecare jucător care este testat pozitiv trebuie să treacă prin același proces. Nu există nicio scurtătură, nu există un tratament diferit, toate sunt același proces.

Cunosc uneori frustrarea altor jucători, evident. Dar poate că au fost suspendați pentru că nu știau exact de unde provine substanța, nici ce substanță, dar motivul principal este de unde vine și cum a intrat în corp. Am știut imediat și am fost conștienți de ceea ce s-a întâmplat. Am fost suspendat pentru două, trei zile. Nu am putut să mă antrenez atunci. Dar explicația a fost acceptată ​​foarte, foarte repede și asta a fost.

A fost un proces foarte lung. A trebuit să mă ocup de asta deja de luni de zile. Cred că știm cu toții despre ce perioadă vorbesc. Evident că a trebuit să iau acum câteva decizii în baza rezultatului. Există anumite date pe care trebuie să le respect de-a lungul întregului proces, așa că nu prea se poate alege când se face publică informația sau nu. În mintea mea, așa cum am spus mai devreme, sunt doar fericit că în sfârșit a fost făcut public totul, pentru că simt un fel de ușurare, atât pentru mine, cât și pentru echipa mea. Evident, din cauza asta, pregătirea pentru acest turneu nu a fost perfectă. Dar acum e făcut public. Este ceva ce așteptam”, a mai spus el, potrivit Tennis Letter.

Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greșeli sau neglijențe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, cu ocazia turneului de la Indian Wells.

Un tribunal independent a acceptat explicația jucătorului italian, conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel