Turnee ATP Jannik Sinner câștigă turneul de la Halle. Italianul, la primul titlu pe iarbă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Liderul mondial al tenisului masculin a trecut de bunul său prieten, polonezul Hubert Hurkacz, câștigând al patrulea trofeu din acest sezon.



Sinner își consolidează poziția de lider ATP cu încă un trofeu

Jucătorul de tenis Jannik Sinner, nr.1 mondial, a câștigat primul turneu pe iarbă din carieră, duminică, la Halle, impunându-se în finala competiției ATP 500, dotată cu premii totale de 2.255.655 de euro. Italianul a trecut de polonezul Hubert Hurkacz (9 ATP) în două seturi, 7-6(8), 7-6(2), cu o săptămână înaintea debutului turneului de Mare Șlem de la Wimbledon.

Acesta este al patrulea trofeu din acest sezon pentru tânărul jucător italian (22 ani), care a preluat șefia clasamentului ATP după semifinala disputată la Roland Garros la începutul lunii, și al 14-lea din cariera sa, potrivit Agerpres.

Tânărul lider mondial a făcut o referire la iubita sa, tenismena Anna Kalinskaya (24 WTA), în cadrul discursului său de la decernarea trofeului. Aceasta a ratat fructificarea a nu mai puțin de șase mingi de meci, în cadrul partidei cu Jessica Pegula (5 WTA), de la competiția WTA 500 Berlin.

„Iubita mea, Anna, a jucat de asemenea finala astăzi, în Berlin, dar a pierdut...după ce a avut șase mingi de meci. Îmi pare foarte rău pentru ea, dar a avut o săptămână extraordinară”, a spus Jannik Sinner.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP





DC Media Group Audience
pixel