Superliga Romaniei Jakub Hromada a subliniat diferenţele dintre fotbalul din Cehia şi cel din România

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Jakub Hromada a fost transferat definitiv de FC Rapid, după ce în ultimele 4 luni a fost împrumutat de la Slavia Praga. 



"După 7 ani în Praga. după şapte ani într-o singură ţară, am venit aici şi a fost o mare schimbare pentru mine. Mentalitate diferită, cultură diferită, oameni diferiţi, fotbal diferit. Cred că în primele 2-3 săptămâni am încercat să înţeleg totul şi după aceea, când am înţeles toate acestea, lucrurile din fotbal, mentalitatea, oamenii, fotbalul din România, a început să fie mai bine de la o săptămână la alta. 

Acum, după patru luni, pot spune că sunt foarte fericit să fiu în Bucureşti, să trăiesc aici şi să joc pentru Rapid", a declarat Jakub Hromada. 

Întrebat ce părere are despre mentalitatea din România, slovacul a replicat: "Este greu să compar mentalitatea de aici cu cea din Cehia. Cred că nu este doar despre oamenii din România, sau din Cehia, din Slovacia, din Spania, din Italia. Fiecare dintre noi este diferit. În ceea ce priveşte fotbalul, după câteva meciuri pe care le-am jucat pentru Rapid, am aflat că fotbalul din România este mai tehnic, mai puţin tactic, spre deosebire de fotbalul din Cehia, dar îmi place pentru că terenul este câteodată deschis şi eu sunt genul de jucător care trebuie să fie în locul potrivit la momentul potrivit. Până la urmă este jobul meu să ajut echipa să controleze meciul, deci îmi place acest tip de fotbal". 

Hromada are cinci selecții la naționala Slovaciei, alături de care a jucat în două meciuri la ediția precedentă a Campionatului European în carieră, Jakub a mai jucat la Juventus U19, Genoa U19, Sampdoria, Pro Vercelli, FK Senica, Viktoria Plzen, Slovan Liberec și Slavia Praga.

Transferul lui Hromada este cel de-al doilea al acestei veri la FC Rapid, după sosirea sârbului Luka Gojkovic.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel