Competitii Iubitul atletei ucise prin incendiere a murit, și el, la spital

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dickson Ndiema Marangach, presupusul ucigaș al maratonistei ugandeze Rebecca Cheptegei, a murit la spital din cauza arsurilor.



Iubitul Rebeccăi Cheptegei, decedat în spital din cauza arsurilor

Presupusul ucigaș al atletei ugandeze Rebecca Cheptegei, care era acuzat că a stropit-o cu benzină și i-a dat foc, a murit din cauza arsurilor suferite în atac, a anunțat, marți, spitalul kenyan în care era internat, citat de agențiile internaționale de presă.

Cheptegei, 33 de ani, care a participat la maratonul din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a suferit arsuri pe mai mult de 75% din suprafața corpului în atacul din 1 septembrie și încetat din viață patru zile mai târziu. Marangach s-a strecurat in casa lui Cheptegei cu un bidon de cinci litri plin cu benzină, în ziua atacului. Atleta plecase la biserică cu copiii ei și, când s-a întors, bărbatul a aruncat combustibil pe ea și i-a dat foc.

Părinții sportivei, Joseph Cheptegei și Agnes Ndiema, au indicat că fiica lor, rezidentă în Uganda, a cumpărat teren în districtul kenyan și și-a construit o casă în care locuia pe durata antrenamentelor sale.

Guvernul kenyan anunțase că intenționează să o transfere pe sportivă la Nairobi pentru a primi tratament medical de specialitate, având în vedere starea ei critică, dar aceasta nu a mai rezistat pe patul de spital.

Fostul său iubit, Dickson Ndiema Marangach, a decedat luni seara, la 19:50 (ora României), a precizat Daniel Lang'at, un purtător de cuvânt al spitalului din Eldoret, în vestul Kenyei, în care a fost tratată și s-a stins Cheptegei. El suferise arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului în atac.

„El a decedat din cauza rănilor, a arsurilor suferite”, a menționat Lang'at.

Cheptegei, clasată pe locul 44 la maratonul olimpic de la Paris, este a treia sportivă de elită care moare în Kenya din octombrie 2021, decesul său atrăgând atenția asupra violenței domestice din această țară est-africană, în special în comunitatea atletică.

În aprilie 2022, cadavrul unui sportive din Bahrain de origine kenyană, Damaris Mutua, a fost găsit în Iten, un faimos loc de antrenament pentru alergători pe distanțe lungi pe platourile din Valea Riftului. Iubitul ei este suspectat că a ucis-o.

În octombrie 2021, promițătoarea atletă în vârstă de 25 de ani Agnes Tirop, dublă medaliată mondială cu bronz la 10.000 m (2017, 2019) și locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 5.000 m, a fost găsită înjunghiată în locuința sa din Iten. Soțul ei, Emmanuel Ibrahim Rotich, este urmărit penal pentru crimă. El neagă acuzațiile. Procesul lui este în desfășurare, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Competitii




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel