Grand Slam Își ia revanșa Novak Djokovic pentru titlul pierdut anul trecut la Wimbledon? Noile recorduri pe care le poate înregistra

Data publicării:

Câștigătorul trofeului de la Wimbledon 2024 se va afla astăzi, 14 iulie, partida dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz fiind programată la ora 16:00.



Djokovic și Alcaraz, al doilea duel consecutiv pentru titlul la Wimbledon

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz (3 ATP), campionul en-titre, s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon după ce a trecut de rusul Daniil Medvedev (5 ATP), scor 6-7(1/7), 6-3, 6-4, 6-4, în timp ce sârbul Novak Djokovic (2 ATP) a trecut de italianul Lorenzo Musetti (25 ATP), în a doua semifinală de vineri, scor 6-4, 7-6(7/2), 6-4, în două ore și 50 de minute.

În vârstă de 37 de ani, Djokovic caută să își ia revanșa în fața spaniolului, după ce Alcaraz i-a spulberat visul de a cuceri toate cele patru turnee de Grand Slam anul trecut. Sârbul reușise să câștige Openul Australian, turneul de la Roland Garros, dar și competiția americană de la US Open, singurul turneu la care nu a reușit să ridice trofeul fiind cel de pe iarba londoneză, unde deține nu mai puțin de șapte titluri.

Ce spune Djokovic despre șansa de a-i egala succesul lui Federer pe iarba londoneză

Cu o victorie astăzi, 14 iulie, Djokovic l-ar egala pe campionul elvețian, Roger Federer, care a reușit să se impună în opt rânduri la Wimbledon. De asemenea, „Nole” poate înregistra 25 de titluri de Mare Șlem, un record absolut în „sportul alb”. Campionul sârb s-a calificat în finala de la Wimbledon, a 37-a sa finală de Grand Slam, după doar o lună și două săptămâni de la intervenția chirurgicală suferită la nivelul genunchiului drept. Djokovic se accidentase la Roland Garros, unde a declarat forfait în sferturile de finală.

„Orice turneu de Grand Slam pe care îl joc acum implică o importanță istorică... Voi încerca să folosesc asta ca o sursă de combustibil pentru a juca cel mai bun tenis al meu”, a mărturisit Novak.

„Wimbledon pur și simplu extrage ce e mai bun din mine”

„Evident, știu că Roger deține opt titluri la Wimbledon. Eu dețin șapte. Istoria încă se scrie. De asemenea, e un posibil al 25-lea trofeu de Grand Slam. Desigur, asta servește ca o mare motivație, dar în același timp reprezintă și o mare presiune și multe așteptări. De fiecare dată când pășesc pe teren, deși am 37 de ani și concurez cu cei de 21 de ani, încă mă aștept să câștig majoritatea meciurilor și oamenii se așteaptă să câștig 99% din meciurile pe care le joc.

Întotdeauna trebuie să intru pe teren și să fac tot ce pot pentru a fi în continuare la nivelul lui Carlos (n.r. Alcaraz) sau Jannik (n.r. Sinner) sau Sascha (Zverev) sau cu oricare dintre acești tipi... Daniil (Medvedev). Anul acesta nu a fost atât de reușit pentru mine. Probabil că sunt cele mai slabe rezultate în primele șase luni pe care le-am avut în mulți ani. Și asta e ok. A trebuit să mă adaptez și să accept asta și, de asemenea, să încerc să găsesc o cale de a scăpa de accidentarea pe care am avut-o și să mă regrupez.

Și la Wimbledon, din punct de vedere istoric, au existat sezoane în care poate nu jucam la nivelul dorit și apoi câștigam un titlu... De exemplu, acesta a fost cazul în 2018, când am avut o intervenție chirurgicală la cot la începutul anului. Clasamentul meu a coborât în afara top 20. Am pierdut în turul al patrulea la Australian Open și în sferturi la Roland Garros și pur și simplu nu am jucat tenisul pe care vreau să îl joc... și apoi am câștigat Wimbledon. Apoi am câștigat US Open. Apoi, mai târziu, am devenit numărul 1.

Deci, Wimbledon pur și simplu extrage ce e mai bun din mine. Mă motivează să apar mereu și să performez cât pot de bine. Sunt conștient de ceea ce se întâmplă. Orice Grand Slam pe care îl joc acum implică un lucru important.”, a spus Novak Djokovic, înaintea finalei de duminică, 14 iulie.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel