Jocurile Olimpice Irina Begu, învinsă de lidera mondială. Ana Bogdan, eliminată de Jasmine Paolini

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Româncele Irina Begu și Ana Bogdan au fost învinse, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris.



Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de liderul mondial Iga Swiatek cu scorul de 6-2, 7-5, sâmbătă, în prima rundă a probei feminine de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Meciul a avut loc pe terenul Philippe-Chatrier, cu acoperișul tras din cauza ploii, și a durat o oră și 45 de minute.

Swiatek, în vârstă de 23 de ani, a dominat primul set, dar Begu, clasată pe locul 136 WTA, a avut un moment de revenire în setul al doilea, conducând cu 5-3. Cu toate acestea, Swiatek a reușit să întoarcă scorul și să câștige setul. Aceasta a fost a doua întâlnire directă dintre cele două jucătoare, prima fiind în 2021 la Wimbledon, unde Swiatek s-a impus cu 6-1, 6-0.

Pentru Begu, aceasta este a treia participare la Jocurile Olimpice. Anterior, a pierdut în primul tur la simplu în 2012 la Londra și în 2016 la Rio. Cel mai bun rezultat olimpic al său rămâne atingerea sferturilor de finală la dublu mixt în 2016, alături de Horia Tecău.

Irina Begu va juca și la dublu feminin la Paris, alături de Monica Niculescu, împotriva taiwanezelor Su-Wei Hsieh și Chia Yi Tsao. Begu și Niculescu au mai jucat împreună la Jocurile Olimpice din 2016, unde au pierdut în primul tur în fața taiwanezelor Hao-Ching Chan și Latisha Chan.

Ana Bogdan eliminată în prima rundă la simplu

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de italianca Jasmine Paolini cu scorul de 7-5, 6-3, sâmbătă, în prima rundă a probei feminine de simplu, la Jocurile Olimpice 2024, turneu găzduit de arenele de la Roland Garros.

Ana Bogdan, în vârstă de 31 de ani și clasată pe locul 96 WTA, se afla la debutul său olimpic. Ea a pierdut meciul după o oră și 40 de minute în fața numărului cinci mondial, Jasmine Paolini, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, cu finale la Roland Garros și Wimbledon în acest an.

Românca a avut un debut promițător, conducând cu 4-1 în primul set, dar a pierdut patru ghemuri la rând, cedând setul cu 7-5. Paolini a dominat setul secund, câștigând cu 6-3. Meciul s-a desfășurat pe terenul Suzanne-Lenglen, cu acoperișul tras din cauza ploii.

Ana Bogdan va continua să joace la dublu feminin, alături de Jaqueline Cristian. În primul tur, ele vor întâlni echipa japoneză formată din Shuko Aoyama și Eni Shibahara.

dcsport Team | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel