Grand Slam Irina Begu a început cu stângul la Wimbledon. Aryna Sabalenka și Ekaterina Alexandrova se retrag din competiție

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismena română nu a reușit să îi pună deloc probleme chinezoaicei Li Zhu, în primul tur la Wimbledon.



Begu părăsește iarba de la Wimbledon. Încă cinci românce debutează în turneu

Prima zi a competiției de la Wimbledon nu a început deloc bine pentru Irina Begu (126 WTA), care a cedat în fața chinezoaicei Li Zhu (61 WTA). Singura înfruntare dintre cele două data din anul 2019, când românca trecea într-o oră de adversara sa, în două seturi, scor 6-1, 6-1, la Marele Șlem din capitala Franței.

De această dată, Begu s-a înclinat după două seturi, scor 6-0, 6-4, într-o oră și 13 minute, părăsind competiția din Londra.

Țara noastră va mai fi reprezentată de alte cinci jucătoare de tenis, în proba de simplu, respectiv de Anca Todoni (142 WTA), Sorana Cîrstea (31 WTA), Jaqueline Cristian, Ana Bogdan (57 WTA) și Elena Gabriela Ruse (152 WTA). Vezi AICI când joacă tensimenele române.

Alexandrova și Sabalenka se retrag din competiție

Pe de altă parte, rusoaica Ekaterina Alexandrova, cap de serie numărul 22, s-a retras din turneu înaintea primului meci cu britanica Emma Răducanu.

Alexandrova, în vârstă de 29 ani, care anul trecut a atins cea mai bună performanță a sa la Wimbledon, respectiv optimi de finală, va fi înlocuită de mexicanca Renata Zarazua (98 WTA), în calitate de „lucky loser”.

Răducanu, în vârstă de 21 ani, a ratat ediția 2023 de la Wimbledon din cauza unor operații la încheietură și gleznă. Campioana US Open 2021 nu a trecut niciodată de optimi la turneul organizat de All England Club

De asemenea, și rusoaica Erika Andreeva (101 WTA) va beneficia de intrarea pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu major al anului din postura de „lucky loser”, după ce favorita numărul 3 a competiției, Aryna Sabalenka, s-a retras din competiție, din cauza unei accidentări la umăr.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?