Fotbal international Ionuţ Radu va juca în Serie B şi va fi coleg cu românul care a refuzat naţionala. "Echipa are nevoie de stabilitate şi calitate în poartă"

Data publicării:
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Ionuţ Radu va fi cedat definitiv de Inter Milano în această vară. Deşi a avut discuţii cu echipe din Franţa, Ionuţ Radu va rămâne în Italia şi va juca în Serie B. 



Sassuolo este clubul care vrea să îl cumpere pe Ionuţ Radu de la Inter. La Sassuolo, Ionuţ Radu ar urma să fie coleg cu Daniel Boloca, românul care a refuzat naţionala pentru a juca în Squadra Azzura. 

Potrivit Sassuolo News, "Ionuţ Radu, portar născut în 1997 şi deţinut de Inter, este în căutarea unei noi aventuri şi va fi noul portar al lui Sassuolo. Abia întors din Premier League, după împrumutul la Bournemouth, portarul va îmbrăca tricoul verde-negre. Experienţa sa din Premier League nu a avut efectul scontat, dar cu siguranţă l-a ajutat. Acum el va o lua de la capăt cu Sassuolo, în Serie B. 

Sezonul trecut s-a dovedit a fi unul plin de provocări pentru Radu care, deşi nu a găsit continuitatea între buturi, a experimentat un fotbal diferit, plin de provocări şi oportunităţi. Conform informaţiilor aflate în exclusivitate de Sassuolo News, a fost făcută o mutare decisivă pentru a-l aduce la club. 

Aflat pe radarul mai multor echipe din Franţa, printre care Auxerre, Nantes şi Strasbourg, Ionuţ Radu ar urma să aleagă Sassuolo, care are şi un avantaj: clubul vrea să îl transfere definitiv de la Inter. Astăzi este întâlnirea decisivă pentru transferul acestuia. 

Venirea lui Radu la Sassuolo ar reprezenta o întărire semnificativă pentru echipă, care are nevoie de stabilitate şi calitate în poartă. Experienţa sa internaţională, combinată cu dorinţa de revenire la nivel ridicat după un sezon dificil, ar putea fi decisive. Cu Radu, Sassuolo ar avea cinci portari în lot, alături de Consigli, Turati, Satalino şi Russo. E clar, însă, că nu vor rămâne toţi, iar Turati şi Russo sunt cei mai probabili candidaţi pentru o despărţire"

Daniel Boloca, de la Sassuolo, a refuzat naţionala României 

Torino şi Como ar fi favorite pentru a obţine semnătura italianului cu origini române, iar potrivit Sassuolo News, preţul ar fi de 10 milioane de euro. 

În ciuda faptului că Sassuolo a retrogradat sezonul trecut, Boloca a avut evoluţii apreciate. El a jucat în 30 de meciuri în Serie A şi a marcat un gol. Fabio Grosso, antrenorul lui Sassuolo, l-a lăudat pe Boloca la prezentarea sa, vorbind despre seriozitatea şi profesionalismul fotbalistului. 

"Când am ajuns în România, mi-am dat seama imediat că am greșit. Nu înțelegeam nimic! Vorbeau foarte repede și m-am trezit la prânz sau la cină cu jucători care încercau să mă integreze în grup și eu râdeam ca un prost. A fost dificil!

O lună mai târziu, m-au chemat din Italia pentru un stagiu în care Mancini a vrut să vadă câțiva jucători tineri din Serie B. Am acceptat și am știut care este destinul meu. M-au sunat din România și le-am spus că sunt sincer, m-au tratat minunat, dar mă simt italian. Am greșit acceptând convocarea României. Dacă mergi la națională, trebuie să o faci cu inima. 

ărinții mei s-au născut în România și au ajuns în Italia. Nu m-am gândit niciodată că o echipă națională mă poate convoca. A fost un sentiment extraordinar pentru părinții mei. Nu eram foarte sigur, am avut îndoieli.

Am discutat cu ei, știam că nu vorbesc limba (n.n. română), acasă vorbim mereu italiană și cel mult câteva cuvinte în limba română”, a spus Boloca, citat de Prosport.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel