UEFA Euro 2024 Ionuţ Rada îl apără pe Ianis Hagi. "E un exemplu"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ianis Hagi a fost criticat după evoluţiile de la EURO 2024, dar şi pentru faptul că a fost rezervă în ambele partide disputate de România, cu Ucraina şi Belgia, în ciuda faptului că poartă tricoul cu numărul 10. 



Ionuţ Rada, fost fotbalist la CFR Cluj, Rapid şi Steaua Bucureşti (n.r. cum se numea atunci echipa patronată de Gigi Becali, actuala FCSB), îi ia apărarea fotbalistului. 

"În timp ce mă antrenam, mi s-a dus gândul la interviul pe care Ianis Hagi l-a dat după meciul cu Belgia. Un ziarist, nu ştiu cine, căuta să scoată ceva negativ de la Ianis, să îl pună într-o lumină proastă. Îl întreba cum se simte că e numărul 10, dar e rezervă la turneul final, cum se simte că e al doilea meci consecutiv în care e rezervă, cum se simte cu cifrele sale. Toate astea aşa... atac la persoană. Iar lucrul pe care l-am apreciat tot timpul la Ianis Hagi este educaţia. Educaţia şi comportamentul. Şi tot ceea ce i se întâmplă în ultimul timp mi se pare mult prea mult. 

O să spuneţi că nu are valoare, că nu are ce căuta la echipa naţională, că e forţat de tatăl său. Nu este adevărat, oameni buni. Cred că Ianis a fost unul dintre puţinii jucători care, de fiecare dată când a venit la lot, a oferit. Este un jucător care, din punctul meu de vedere, este un exemplu. Pentru felul cum se comportă, cum joacă, cum vine prezent la echipa naţională şi ceea ce oferă acolo. 

Să nu uităm că un an de zile a fost accidentat, o accidentare foarte gravă. Doar cei care au făcut sport de performanţă ştiu ce înseamnă să stai un an de zile fără să te antrenezi cu echipa sau să joci un meci oficial. 

Nu este despre asta. Este despre fotbal şi despre ce dorim să ştim după un meci de fotbal, nu astfel de lucruri", a declarat Ionuţ Rada într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok. 

Răspunsul lui Ianis Hagi după acuzaţiile primite la finalul meciului cu Belgia 

"În ultimele zile, am observat câteva articole în presă care susțin că, după meciul cu Belgia, am plecat direct la vestiar fără să salut publicul și colegii mei. Vreau să clarific această situație și să vă asigur că aceste informații sunt complet neadevărate.

Imediat după fluierul de final, am salutat toate zonele în care se aflau suporterii români. Este foarte important pentru mine să arăt respectul și aprecierea mea pentru voi, cei care ne susțineți necondiționat. De asemenea, am salutat toți colegii mei înainte de a merge la vestiar.”, a spus Ianis Hagi.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel