Superliga Romaniei Ionel Dănciulescu a dat cărțile pe față după înmormântarea lui Gigi Mulțescu. Prin ce a trecut legenda lui Dinamo

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Universitatea Craiova
Facebook Universitatea Craiova

Gigi Mulțescu a fost înmormântat la cimitirul „Reînvierea” din București, la trei zile de la trecerea la cele veșnice.



Fostul fotbalist al lui Dinamo a explicat modul în care regretatul antrenor Gheorghe Mulțescu s-a implicat la echipa sa de suflet, Dinamo București, indiferent de circumstanțele în care se afla clubul la vremurile respective.

Poreclit „Smurdul” tocmai din aceste considerente, întrucât Mulțescu prelua formații care se aflau în situații dificile, fostul tehnician nu s-a delimitat niciodată de gruparea din „Ștefan cel Mare”. Ba din contră, potrivit lui Ionel Dănciulescu, Gigi Mulțescu a suferit foarte mult după ce s-a despărțit de echipa lui Dinamo.

Dănciulescu: „Niciodată nu a fost chemat când a fost bine, doar când a fost rău”

„S-a apelat la dânsul pentru că echipa avea probleme. În puține situații și-a pus în practică filosofia de la început. La Sportul Studențesc, să nu uităm ce frumos juca `Gașca nebună`. Să nu uităm cum a plecat domnia sa ultima oară de la Dinamo. Fără niște bani... În pandemie, omul dormea cu mască. A făcut niște sacrificii enorme de-a lungul timpului.

Niciodată nu a fost chemat când a fost bine, doar când a fost rău. Ultima dată, știu 100%, că a suferit enorm pentru modul în care a fost îndepărtat de la echipă. Enorm! A suferit în tăcere! Dar lucrurile astea te macină.

Omul a venit într-o perioadă critică. Ok, nu aveai bani atunci, dar când faci rost, dă-i! Omul ăsta a venit și ne-a ajutat de fiecare dată. Apoi, nimeni nu l-a mai băgat în seamă. Și nu e numai cazul dânsului”, a declarat Ionel Dănciulescu, potrivit digisport.ro.

Despre „specialitatea” lui Mulțescu de „a resuscita” echipele care se aflau în situații dificile a vorbit și soția antrenorului, care era de acord cu porecla pe care o primise fostul antrenor.

„Înainte de a-l avea pe Cătălin, eu m-am îmbolnăvit foarte rău. Am fost internată la Elias vreo trei luni de zile, am umblat și prin niște spitale din țară. Venea, săracul, și la mine, apoi pleca la lot și înapoi. Pleca la Petroșani, mereu pe drumuri. Eram tineri și știam că problemele se rezolvă. Mereu avea un moral foarte bun pe care mi l-a transmis și mie.

A ars mai intens pentru că el a luat echipe cu probleme. Poate cereau o implicare mult mai mare decât la o echipă cu jucători buni, pe care să îi așeze, să fie atât de buni încât să nu știi pe care să-l bagi. Gigi n-a avut asemenea situații. Așa era el. Unde era greu, hop și el (n.r. găsește puterea să râdă).

Eram de acord cu porecla asta pentru că asta făcea el (n.r. 'Smurd'). Resuscita echipe. Asta făcea el, mergea unde era mai greu.”, a spus Sonia Mulțescu.

Fostul fotbalist și antrenor român, Gheorghe Mulțescu, a decedat pe 15 septembrie, la spital. El a trecut printr-o perioadă dificilă a vieții sale în ultima vreme, fiind internat la spital din cauza unei pneumonii, acesta suferind de ceva timp și de boala Alzheimer. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel