Tenis Ion Ţiriac a dat verdictul. De câte meciuri are nevoie Simona Halep ca să îşi reintre în formă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Simona Halep a câştigat primul ei meci după 2 ani, în primul tur la Hong Kong, dar a fost eliminată în turul II. Ion Ţiriac a spus de câte meciuri are nevoie românca pentru a reveni la forma care a consacrat-o. 



„Eu nu pot să spun direct din experiența mea. După 59 de partide din luna mai până în luna decembrie câștigate, toate turneele câștigate, inclusiv French Open și US Open, un singur meci pierdut de Vilas la Wimbledon în 1977 și a luat două luni de vacanță.

Mai și înota, mai și fugea în acest timp, dar i-a trebuit un an și ceva ca să îl aduc măcar aproape de nivelul la care a fost. Era destul de în vârstă, avea 30 și ceva de ani.

După părerea mea, îți trebuiesc cel puțin 50 de meciuri, cu calificări, cu tot, ca să recapeți forma. Simona, dacă asta își dorește, asta să facă”, a spus Ion Țiriac.

 Câte poziții a urcat Simona Halep, după prima victorie din ultimii doi ani

Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist feminin, 6-2, 4-6, 6-4 cu australianca Arina Rodionova (34 ani, 114 WTA), în prima rundă a turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, pentru care a primit un wild-card.

În următorul tur al competiției, „Simo”, care ocupa locul 1130 în ierarhia tenisului feminin la începutul turneului, a fost învinsă de rusoaica Anna Blinkova, scor 6-2, 6-1.

În clasamentul actualizat, Halep ocupă locul 878, urcând nu mai puțin de 252 de locuri după evoluția din cadrul turneului asiatic, având 26 de puncte.

Halep nu mai jucase din mai, când a fost nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler.

Dubla campioană de Mare Șlem (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019) a fost învinsă de spaniola Paula Badosa, cu 1-6, 6-4, 6-3, în data de 20 martie, în prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), în meciul său de revenire în circuitul profesionist după reducerea sancțiunii în cazul său de dopaj de la patru ani la nouă luni.

Simona rămâne optimistă cu privire la revenirea sa în carieră, recunoscând că „revenirile nu sunt niciodată ușoare”.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel