Superliga Romaniei Ioan Ovidiu Sabău, mesaj pentru FCSB şi CFR după ce şi-au amânat meciuri în campionat pentru cupele europene: Când ajungi la nivelul ăsta, trebuie să îţi asumi

Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

FCSB a amânat meciul din etapa a IV-a a Ligii 1 cu FC Botoşani pentru a se pregăti de duelul cu Sparta Praga din turul III preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce CFR Cluj a amânat meciul cu Oţelul Galaţi, din etapa a VI-a, pentru că vine la scurt timp după returul cu Maccabi Petah Tikva, din turul III preliminar al Conference League. 



Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul celor de la Universitatea Cluj, spune însă că aceste echipe ar trebui să îşi asume că joacă din 3 în 3 zile când ajung la nivelul acesta şi că totul pleacă de la mentalitate. 

"Eu cred că antrenorii știu ce au la dispoziție și trebuie schimbată mentalitatea. Cum să nu joci? Oricum, la mijlocul săptămânii, cred că majoritatea antrenorilor fac un antrenament mai tare decât jocul. Și atunci, nu e mai bine să joci meciuri decât să te tot antrenezi? Eu zic că e mult mai bine. Te antrenezi cu public.

E o chestiune mentală, e o chestiune de antrenament, de ritm și de intensitatea antrenamentelor. Sunt țări în care se joacă din 3 în 3 zile. Echipe care joacă din 3 în 3 zile au același ritm. Sigur, acum vorbim de o anumită oboseală, despre drum, că nu ai un charter să te urci în el, să pleci, să ajungi și să te odihnești. Se acumuează o anumită oboseală, dar jucătorii trebuie să se obișnuiască cu asta.

Iar Dan (n.r. – Petrescu) a folosit mulți jucători (n.r. – contra lui U Cluj) care nu au jucat în cupele europene. Când ajungi la nivelul ăsta, trebuie să îți asumi că joci din 3 în 3 zile. Sunt cluburi care au investit și vor performanță. Ai la dispoziție două echipe, până la urmă. Tu trebuie să convingi jucătorul că trebuie și că poate să joace din 3 în 3 zile”, a transmis Ioan Ovidiu Sabău, la Sport Total FM.

Dorinel Munteanu, supărat după amânarea meciului Oţelul - CFR 

Antrenorul Oțelului a dezvăluit faptul că părerea clubului de fotbal gălățean nu a fost solicitată înaintea luării deciziei de amânare. Dorinel Munteanu a spus că echipele FCSB și CFR Cluj, participante în Champions League, respectiv în Conference League, sunt favorizate.

„Nu am fost întrebați, la noi a devenit o normalitate acest lucru, ca echipele angrenate în cupele europene să beneficieze de avantaje, deși aceste echipe au bugete de zeci de milioane de euro... își pot face două echipe, să se prezinte și în campionat, și în cupe. Sunt lucruri pe care nu le înțeleg, dar chiar dacă îmi spun punctul de vedere, nu pot să mă pun contra curentului, pentru că atât CFR Cluj, cât și FCSB, dacă mai rămânea și (Universitatea) Craiova... (evoluează în cupele europene).

Îmi pun întrebarea: De ce s-a mai făcut acel țintar?! Sau acea programare...? Am înțeles că suntem programați datorită televiziunilor, la ore diferite, la zile diferite, asta am înțeles. Dar să amâni jocul pentru o participare, încă o dată repet, la echipe care au un buget de zeci de milioane... n-ar trebui să se mai plângă niciuna. Sigur, le doresc tuturor să meargă mai departe, cele care sunt angrenate, CFR și FCSB, dar trebuia să se găsească altă soluție. Nu să se găsească deștepții și mai puțin deștepții.

Nu ne pică bine, pentru că este un ritm de joc al echipei, n-am cu cine să joc...joc amical, cu formațiile de liga a III-a, pentru că liga a II-a este angrenată în competiție. Este un moment dificil, dar trebuie să ne spunem punctul de vedere. Când se votează ceva, suntem întrebați, dar văd că despre aceste lucruri nu suntem întrebați. Favorizează echipele puternice, de ce, nu știu, pentru că e competiție în care și noi suntem angrenați, sau alte echipe... Botoșaniul...în această competiție a Superligii.

Ce pot să spun?! Nu este plăcut, dar nici nu putem să facem nimic”, a spus Dorinel Munteanu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel