Fotbal Ioan Andone s-a declarat dezamăgit că echipa Corvinului nu poate promova în Superliga. „Regulamentele sunt proaste”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Clubul de fotbal Corvinul Hunedoara nu poate promova nici sezonul acesta în Superliga, după ce patru echipe au depus contestație la decizia inițială a Departamentului Juridic al FRF.



Corvinul Hunedoara rămâne în liga secundă de fotbal

Chiar dacă Federația Română de Fotbal a emis aviz favorabil, prin Departamentul Juridic, cu privire la schimbarea formei juridice a celor de la Corvinul Hunedoara, contestaţiile depuse de mai multe cluburi din Liga II au modificat complet situaţia.

Astfel, după ce FC U Craiova, FC Voluntari, FC Argeș și FK Csikszereda s-au opus modificării statutului clubului hunedorean de la cel de drept public la cel de drept privat, Corvinul nu va putea promova în stagiunea 2024/2025.

Andone: „Absurd! Celelalte cluburi își apără interesul și le e frică de Corvinul”

Ioan Andone, fost jucător al clubului de fotbal ardelean în anii '80, a declarat că echipele care au făcut contestație la decizia inițială a FRF se tem de Corvinul, considerând hotărârea finală ca fiind absurdă.

„Sunt dezamăgit! Regulamentele astea sunt, dar sunt dezamăgit, pentru că nu trebuiau cluburile să conteste, înseamnă că Corvinul creează teamă. Fiecare dintre cele patru cluburi care au contestat decizia își apără interesele, vor în Liga 1 și vor cel puțin să joace barajul. Dar puteau și să gândească sportiv, mai ales că Corvinul a jucat pentru prima dată după 40 și ceva de ani, din '82, în cupele europene.

În Europa, să elimini vicecampioana Ungariei înseamnă mult. Din păcate, regulamentele sunt regulamente și sunt proaste. Și legea e proastă, adică joci în Europa și nu ai voie să promovezi. Societatea există, totul e de șase luni terminat, ca să pot să am drept de promovare. Și uite, joci cupele europene și nu ai drept de promovare. Absurd! Celelalte cluburi își apără interesul și le e frică de Corvinul”, a spus Ioan Andone, potrivit iAMsport.ro.

Corvinul Hunedoara își putea lua revanșa în teren duminică după-amiază, în fața celor de la FC Voluntari, debutând în noul sezon al ligii secunde, abia în a patra etapă. Cu toate acestea, hunedorenii nu au reușit să arate un nivel ridicat pe terenul ilfovenilor, fiind învinși cu 2-0.

Corvinul are trei meciuri restante în competiție, după ce a solicitat amânarea evoluției în primele trei etape. Echipa condusă de Florin Maxim a fost angrenată în cupele europene.

Răspunsul Corvinului, la decizia FRF: „Nedreptate: Corvinului i-a fost refuzat dreptul de a promova în Liga I!”

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a respins, astăzi, solicitarea CS Corvinul 1921 Hunedoara de a se transforma din 'club de drept public' în 'club de drept privat' (pentru a avea astfel posibilitatea de a promova în Liga I, cu respectarea legislației sportive). Hotărârea a fost luată în urma contestațiilor depuse la Comisia de Disciplină și Etică a FRF de către mai multe cluburi din Liga a II-a (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș).

Decizia vine după ce, inițial, pe 16 august, Comisia Juridică din cadrul FRF a aprobat solicitarea noastră, documentele fiind întocmite cu respectarea legislației în vigoare și depuse în termen.

După ce Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, în 15 mai 2024, apoi a reprezentat onorabil România în competițiile europene, trebuie să ne supunem unei decizii pe care o considerăm total nedreaptă, o decizie/situație fără precedent în istoria ultimelor decenii ale fotbalului profesionist din țara noastră. Reamintim că administrația locală și conducerea administrativă a CS Corvinul Hunedoara au reușit să facă toate demersurile necesare pentru obținerea dreptului de promovare, documentele fiind întocmite legal, corect și depuse în termen, însă opoziția manifestată de cluburile FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari și FC Argeș a făcut să se ajungă la o decizie injustă față de clubul nostru, față de suporterii noștri și față de ideea de întrecere fotbalistică în sine.

Mulțumim sincer conducerii executive a FRF pentru sprijinul acordat în vara acestui an atât în ce privește participarea în competițiile europene cât și în ce privește parcurgerea etapelor procedurale în demersul nostru de a obține dreptul de promovare. Din păcate, contestațiile depuse de cluburi au determinat Comitetul Executiv să refuze clubului nostru posibilitatea de a participa cu drept de promovare în sezonul 2024 – 2025 al Ligii secunde.

Vom continua să jucăm fiecare meci pentru suporteri, pentru oraș, pentru frumusețea acestui sport și vom încerca să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Ne dorim să câștigăm din nou Cupa României dar și să ne clasăm în play-off-ul Ligii a II-a”, au transmis cei de la Corvinul Hunedoara.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel