Fotbal Ioan Andone îi dă sfaturi lui Adi Mutu, după despărțirea de CFR Cluj. „Trebuie să lupte!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul internațional a explicat modul în care ar fi trebuit să acționeze Adrian Mutu, în calitate de antrenor al CFR Cluj, după eșecul suferit în sferturile de finală ale Cupei României, în fața Corvinului Hunedoara, scor 0-4.



Mutu e de vină, dar trebuia să rămână antrenor la CFR

Ioan Andone l-a sfătuit pe Adrian Mutu să nu mai cedeze în clipele dificile ale carierei de antrenor, întrucât o astfel de meserie se clădește în timp.

„Nu plecau (n.r. - Adrian Mutu și Cristian Balaj, dacă CFR Cluj nu pierdea în fața Corvinului). Era cel mai ușor pentru ei să joace în preliminariile Europa League. La CFR Cluj se cere performanță!

Eu, în locul lui Mutu, nu îmi dădeam demisia. Nu îți dai demisia. Luptă pentru meseria ta! Are și el partea lui de vină. Și jucătorii nu se pot compromite la salarii de 20.000 de euro.”, a declarat Andone.

Acesta crede că Mutu trebuie să lupte pentru atingerea obiectivelor sale, dar și să se impună în fața jucătorilor pe care îi conduce.

„Nu cred că pierduse vestiarul. E trecut prin viață. Nu e întâmplare. El a reușit în Italia. El trebuie să lupte. Dacă cedezi la primul eșec, lumea îți pune o etichetă.

Eu m-am dus la CFR Cluj. Ai intrat în vestiar și ai spus că obiectivul e campionatul, nu că și locul doi. Dacă dai salariile astea, pui presiunea pe jucători din prima zi. Trebuie să știi ce să spui în vestiar”, a mai afirmat Ioan Andone.

Andone, șocat de 4-0 al clujenilor, la pauză 

Fostul internațional, în calitate de antrenor al ambelor echipe, a vorbit despre meciul desfășurat în Giulești, în urma căruia Rapid a suferit o înfrângere uimitoare, scor 1-4, mai ales că echipa CFR-ului venea, în acel moment, după partida umilitoare din cadrul Cupei României.

Andone s-a declarat șocat de scor, mai ales că ardelenii au reușit să înscrie nu mai puțin de patru goluri înainte ca arbitrul să încheie prima repriză a meciului. CFR Cluj a deschis scorul după doar patru minute prin Daniel Bîrligea, care a reușit, până la finalul partidei, să înregistreze un hat-trick. Ultimul gol înscris pentru CFR a fost cel al lui Cristi Manea, din primul minut de prelungire, în cadrul primei reprize. Pentru gazde, Albion Rrahmani a fost cel care a înscris golul „de onoare”, în minutul 81.

„Am fost la Hunedoara... Nu credeam că CFR poate juca în halul ăla (n.r. Corvinul - CFR Cluj 4-0, în 'sferturile' Cupei României). Sunt lucruri pe care nu le poți înțelege.

Apoi să ai 4-0 la pauză... M-am uitat la meci. Nu puteam crede! [..] Dacă cineva îmi zicea să pariez un milion de euro că CFR va conduce cu 4-0 la pauză, pariam două milioane de euro. Dacă știam, atât pariam!”, a mai spus Andone.

„Altceva! Am văzut o altă atitudine din partea lui CFR în meciul cu Rapid. Vrei să spun că victoria este în proporție de 75% a lui Mutu? Antrenorii care vin nu pot să schimbe totul în trei zile. Nu se poate așa ceva!”, a încheiat acesta, la DigiSport.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel