Fotbal international Inter Miami este în conflict cu guvernul din Hong Kong. Se caută responsabili pentru un "fiasco" cu Messi

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Inter Miami a jucat un meci amical cu selecţionata Hong Kong-ului, însă după meci a pornit un adevărat scandal, iar meciul a fost numit un adevărat fiasco. 



Şeful Executivului de la Hong Kong, John Lee, a promis, luni, că va cere explicaţii organizatorului partidei amicale dintre selecţionata de fotbal a ţării sale şi clubul Inter Miami din Major League Soccer pentru absenţa argentinianului Lionel Messi, pe lângă faptul că i-a criticat acţiunile care au "pătat" imaginea oraşului, informează EFE.

Lee a subliniat responsabilitatea administraţiei sale de a gestiona eficient fondurile publice şi a menţionat comunicarea continuă între Oficiul pentru Turism, Cultură şi Sport şi diversele departamente şi entităţi implicate în această problemă, conform presei locale.

Suporterii au fost dezamăgiţi. Guvernul vrea să vadă contractul dintre organizator şi echipa lui Beckham



De asemenea, premierul a subliniat importanţa promovării transparenţei şi a insistat ca organizatorul partidei, Tatler Asia, să publice datele din contract dintre firmă şi echipa din MLS, precum şi să răspundă solicitărilor suporterilor dezamăgiţi pentru a le satisface aşteptările, mulţi tineri având de suferit pentru că nu şi-au văzut idolul, scrie Agerpres.

Autorităţile şi fanii fotbalului din Hong Kong şi-au exprimat dezamăgirea faţă de faptul că starul argentinian Lionel Messi a fost lăsat pe banca de rezerve la meciul amical al echipei sale, Inter Miami, câştigat cu scorul de 4-1 în faţa unei selecţionate a Hong Kong-ului, în cadrul turneului său de pregătire din Asia în vederea noului sezon din Major League Soccer.

Meciul amical pe care selecţionata Hong Kong l-a disputat cu Inter Miami pretindea a fi un spectacol pentru fanii sportului rege, dar s-a transformat într-o dezamăgire larg răspândită din cauza absenţei de pe teren a octuplului câştigător al "Balonului de Aur".

Motivând o leziune musculară, vedeta argentiniană nu a putut participa la meci, pentru care 38.000 de bilete fuseseră achiziţionate încă din decembrie.

"Suntem trişti şi dezamăgiţi. Cel mai tare ne-a deranjat că nici măcar nu a ieşit să salute, să-şi ceară scuze, să ofere nişte mingi cu autograf pentru public", a afirmat Victoria Tripodoro, o studentă argentiniană care a plătit 1.580 de dolari Hong Kong (200 de dolari americani) pentru a-şi vedea idolul.

La rândul său, guvernul din Kong Kong şi-a exprimat profunda decepţie pentru faptul că Messi nu a jucat şi nu i s-a oferit nicio explicaţie imediată.

Lionel Messi şi David Beckham au fost chiar huiduiţi duminică, în condiţiile în care fanii s-au înghesuit să-l vadă jucând.

Câştigătorul Cupei Mondiale din 2022, care a suferit o întindere la ischiogambieri, a rămas pe bancă pe toată durata partidei pe care Inter Miami a câştigat-o cu scorul de 4-1 în faţa unei selecţionate a Hong Kong-ului.

La jumătatea celei de-a doua reprize, pe stadion s-au auzit scandările "Îl vrem pe Messi" din partea fanilor disperaţi că nu-l vor vedea în acţiune. Huiduielile s-au intensificat în ultimele zece minute ale meciului, când a devenit clar că argentinianul în vârstă de 36 de ani nu va intra în joc.

Publicul a fost dezamăgit şi de faptul că nici uruguayanul Luis Suarez, fostul atacant al echipelor FC Liverpool şi FC Barcelona, nu a evoluat duminică din cauza unei accidentări la genunchi.

Lionel Messi a jucat doar şase minute în ultimul meci al lui Inter Miami din Arabia Saudită, disputat joi, fiind incert pentru debutul noului sezon din Major League Soccer, care va începe pe 21 februarie.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel