Fotbal international Îngrijorările lui Toni Kroos cu privire la numeroasele accidentări la care sunt supuși fotbaliștii

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fotbalistul german care și-a anunțat de curând retragerea din activitate a criticat noua versiune a Cupei Mondiale a Cluburilor, presiunea pusă pe jucătorii de la echipele de top fiind uriașă.



Toni Kroos, semnal de alarmă în privința calendarului încărcat al fotbaliștilor

Fostul internațional german Toni Kroos a criticat noua versiune a Cupei Mondiale a Cluburilor pe fondul presiunii care va fi pusă pe fotbaliști la cluburile de top din lume.

La un moment dat, jucătorii vor fi „pur și simplu accidentați”, a spus Kroos într-un nou episod al podcastului „Einfach mal Luppen”, pe care îl găzduiește alături de fratele său Felix.

Toni Kroos a adăugat faptul că atât Cupa Mondială al Cluburilor, cât și Cupa Mondială din 2026 vor fi de un nivel slab.

În noul format, Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc anul viitor la între 15 iunie și 13 iulie, în Statele Unite, cu 32 de echipe participante, printre acestea aflându-se și formațiile germane Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Trofeul va fi cu siguranță „mai greu de câștigat în viitor, dar nu mai valoros decât înainte”, a mai spus Toni Kroos, care a adăugat că nu va urmări turneul.

Din perspectiva numeroaselor competiții care se desfășoară, la un moment dat, jucătorii și fanii „ajung să se sature”. Actualul sezon, care are deja mai multe meciuri de Champions League și Europa League datorită noului format, este deja o „nebunie” și calendarul este „iresponsabil”.

„La un moment dat trebuie să te trezești și să te gândești puțin la jucători și mai puțin la bani, a mai adăugat Kroos, care a pus capăt carierei sale profesionale în această vară după EURO 2024.

Noul format al Cupei Mondiale a Cluburilor a fost amplu criticat. Până în prezent, nu au fost confirmate înțelegeri privind drepturile în nicio parte de pe glob în ce privește turneul, sponsorii, locurile de antrenament sau de disputare a meciurilor, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel